Dijagnoza raka Karla III. mogla bi zbližiti britansku kraljevsku obitelj, rekao je njegov sin princ Harry u razgovoru objavljenom u petak, dodajući da voli svoju obitelj te da je bio zahvalan kad je nedavno vidio svog oca.

Buckinghamska palača je ranije ovaj mjesec objavila da je Karlu, na tronu godinu i pol dana, dijagnosticiran oblik raka zbog kojeg je odgodio svoje javne nastupe.

Harry, otuđen od ostatka obitelji otkad su on i njegova američka supruga Meghan napustili kraljevske dužnosti i preselili se u Kaliforniju, sletio je u London čim je čuo vijesti o bolesti svog oca te se nakratko sastao s njim prije povratka u SAD.

Upitan mogu li bolesti utjecati na zbližavanje obitelji i hoće li to biti slučaj i kod kraljevske obitelji, Harry je odgovorio: „Da, siguran sam”.

Harry je prošle godine u svojoj autobiografiji „Rezerva” iznio mnoge informacije o svom ocu i starijem bratu, a u dokumentarcu za Netflix koji je napravio s Meghan također je otkriveno puno tajni o kraljevskoj obitelji.

„Volim svoju obitelj. Činjenica da sam mogao sjesti na zrakoplov, vidjeti ga i provesti vrijeme s njim – zahvalan sam na tome”, rekao je Harry u razgovoru za Good Morning America.

Kraljevska obitelj u pravilu krije informacije o zdravstvenom stanju svojih članova, no Karlo se odlučio javno govoriti o svojoj bolesti jer je sponzor mnogih humanitarnih organizacija za borbu protiv raka.

Palača je otkrila da boluje od karcinoma, ali nije objavila o kakvoj se vrsti karcinomu radi.