Prijavljen projekt ‘Rekonstrukcija Društvenog doma Vlaislav’ u vrijednosti 1,1 milijuna kuna

17. rujna 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Prijavljen projekt ‘Rekonstrukcija Društvenog doma Vlaislav’ u vrijednosti 1,1 milijuna kuna


U okviru otvorenog natječaja Programa ruralnog razvoja RH za tip operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“, uspješnom suradnjom Općine Novigrad Podravski i Razvojne agencije PORE KKŽ prijavljen je projekt pod nazivom „Rekonstrukcija Društvenog doma Vlaislav“. Ukupna vrijednost projekta je 1.129.616,42 kuna.

Projekt je prijavljen na natječaj za provedbu Podmjere 7.4. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“, a projektom će se obnoviti društveni dom u naselju Vlaislav.

Radovi koji će se izvoditi na predmetnoj zgradi: izolacija vanjskih zidova, zida prema spremištu, stropa i poda, ugradnja nove stolarije, novog sustava grijanja i novog sustava pripreme potrošne tople vode, uređenje i opremanje sanitarnog čvora, rekonstrukcija postojećih elektroinstalacija, ojačanje vanjskih temelja te prilagodba osobama s invaliditetom.

Za pripremu navedenog projekta stručna pomoć je pružena u okviru projekta „UZ PORU PO POTPORU“ temeljem kojeg Razvojna agencija PORA KKŽ kontinuirano pruža stručnu pomoć u pripremi i provedbi projekata iz ESI fondova javnopravnim tijelima s područja Koprivničko-križevačke županije.