Zagrebačka policija prijavila je 35-godišnjakinju i 55-godišnjaka koji se sumnjiče da su počinili pet drskih krađa na štetu starijih osoba u ukupnom iznosu od 18.300 eura.

Dvojac se sumnjiči za kaznena djela koja su počinili od kraja ožujka do kraja svibnja ove godine.

Kaznena djela činili su tako da je 35-godišnjakinja prvo telefonom pozivala starije građane i lažno se predstavljala kao medicinski zaposlenik, čime je dovodila oštećenike u zabludu da pruža usluge masaže.

Nakon toga, dolazili su do oštećenih u njihove stanove, kojom prilikom je 55-godišnjak simulirao masiranje oštećenika i odvlačio njihovu pažnju, dok je 35-godišnjakinja za to vrijeme pretraživala sobe, ormare i torbice te otuđivala novac.

PUZ ističe da su otuđivali novčane iznose od 60 do 12.000 eura te da su nakon provedenog kriminalističkog istraživanja predani u pritvorsku policijsku jedinicu, dok je nadležnom Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu podneseno posebno izvješće.

U policiji dodaju da se kriminalističko istraživanje nastavlja jer je kod dvojca pronađeno više odjevnih predmeta kojima su se maskirali te veći novčani iznosi i zlatni nakit, a sve kako bi se utvrdilo njihovo porijeklo.