Zbog sumnje da je izazvao prometnu nesreću na štetu devet osoba, labinska policija dovršila je istragu i prijavila maloljetnog vozača radi nesreće u kojoj se 26. svibnja prevrnula prikolica puna maturanata, a provedena je i analiza policijskog postupanja te su utvrđene nepravilnosti.

U priopćenju istarske policije navodi se da je maloljetnik, bez znanja vlasnika, uzeo traktor pulskih registracijskih oznaka te je njime upravljao iako nije imao položen vozački ispit, odnosno prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom F kategorije.

Na traktor je bilo pridodano priključno vozilo te je maloljetnik u tovarnom prostoru nepropisno prevozio 15 osoba odnosno maturanata iz smjera starog grada u Labinu prema Prtlogu. Oko 10.35, dolaskom u naselje Prtlog, maloljetnik je vozeći traktor prešao na suprotnu stranu kolnika, a potom i izvan kolnika te nastavio kretanje nakon čega je traktor probio zaštitnu ogradu i sletio niz padinu. Prikolica se pritom odvojila od traktora i prevrnula, a putnici ispali iz tovarnog prostora i zadobili ozljede.

Nakon dobivanja medicinske dokumentacije, utvrđeno je da je teže ozljede zadobilo devet putnika i maloljetnik koji je upravljao traktorom, a protiv njega se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Istarska policija provela je i analizu policijskog postupanja djelatnika Policijske postaje Labin te su utvrđene određene nepravilnosti, radi čega će se poduzeti daljnje mjere sukladno Zakonu o policiji.