Nakon održane skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sveti Martin održan je domjenak. Bilo je mesa, štruklja, kolača, a fini grah pripremio je Božidar Prepolec koji nam je otkrio tajnu svoje kuhinje.
-Za vrhunski grah moramo imati dobar grah. Zatim treba biti svježe juneće meso i svinjetina, suhi prsni vršci, buncek i suhi špek. Pripremio sam 80 litara graha i to bi trebalo biti dosta za 100 ljudi.
Graha je bilo 7 kilograma, mesa 20 kilograma, od povrća oko 20 kilograma rajčice, paprike, mrkve i luka. Pripremio sam ga na način da ne bude pregust, ali ni prerijedak – rekao nam je Božidar Prepolec i napomenuo kako priprema sva jela koja se jedu sa žlicom.
-Kuham gdje god me pozovu – zaključio je na kraju razgovora ovaj prigorski majstor kuhinje.
Spomenimo da je cijela obitelj Prepolec poznata po svom kulinarskom umijeću. Naime, Romina Brtan, Božidarova kćer, osvojila je prvu nagradu na “Štrukljadi” održanoj 2018. godine u Križevcima.






