Jedanaesti strukovno – sportski susreti održali su se od 22. do 24. studenog u šibenskom hotelu Solaris.
Članovi Sindikata turizma i usluga Hrvatske odmjerili su snage u dvije kategorije – onoj sportskoj i onoj strukovnoj.
Kao i prijašnjih godina u strukovnom dijelu natjecanja natjecali su se kuhari, slastičari, konobari, barmeni, recepcionari i sobarice, dok su u sportskom dijelu discipline biti mali nogomet, kuglanje, boćanje, pikado, stolni tenis, povlačenje konopa i skakanje u vreći.
Na jedinom strukovnom natjecanju tog tipa u Hrvatskoj natjecalo se desetak kuharskih ekipa, a najboljom je proglašena ekipa u kojoj je janjetinu pripremio šef kuhinje iz Hotela Njivice Siniša Škrlec iz Križevaca.

Duško Jaramaz/PIXSELL
Kontaktirali smo prigorskog majstora kuhinje koji nam je rekao da je pripremao janjeći kotlet u začinskom ulju s pjenicom od graška.
-Zadužen sam bio za glavno jelo, a sa mnom su u ekipi bile Irena Kirinčić koja je radila predjelo i Anica Martinović koja je pripremila desert. Obje kolegice su iz Krka – rekao nam je Škrlec i dodao kako sljedeći tjedan dolazi u Križevce.

Duško Jaramaz/PIXSELL





