Policijski službenici Policijske postaje Koprivnica dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 42-godišnjaka s koprivničkog i šireg đurđevačkog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela pronevjere, prikrivanja i povrede tajnosti postupka.

Sumnja se da je prvoosumnjičeni u više navrata od srpnja ove godine kao vozač u obrtu s kojim je tvrtka s područja Koprivničko-križevačke županije sklopila ugovor o prijevozu robe u cestovnom prometu, preuzeo ambalažu na dvije lokacije na području Republike Hrvatske, a koju ambalažu nije dovezao u skladište tvrtke, već ju je protupravno prisvojio te uz prethodni dogovor dostavio drugoosumnjičenom, a koji je znao da je roba pribavljena kaznenim djelom, čime je tvrtka oštećena za oko 915.940 kuna.

Također, sumnja se da je drugoosumnjičeni u grupi na društvenoj mreži objavio fotografije dokumenata koji su mu izdani od nadležne policijske postaje i državnog odvjetništva u tijeku kriminalističkog istraživanja, iako je bio upozoren na tajnost izvida.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje spomenutih kaznenih djela protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.