Objava presude Marinu Kameničkom (23), optuženom da je u kolovozu 2018. usmrtio dvije žene jureći u sportskom mercedesu Ilicom gotovo 200 kilometara na sat, bit će objavljena u utorak 17. studenoga u 9 sati, objavio je zagrebački Županijski sud.

Kameničkom se sudi iza zatvorenih vrata nakon što je sutkinja Irena Kvaternik u utorak prihvatila zahtjev obrane te je sa suđenja isključila javnost ističući da je riječ o mlađem punoljetniku čije će se okolnosti iz privatnog života iznositi tijekom suđenja.

Branitelji optuženog, odvjetnici Nikola Mandić i Ivan Stanić, zatražili su isključenje javnosti navodeći da je Kamenički mlađi punoljetnik koji sada ima svoju obitelj i maloljetno dijete. Dodali su i da je optuženi nakon nesreće bio izvrgnut agresivnom medijskom izvještavanju.

S prijedlogom obrane složila se i tužiteljica Albina Tisanić Grzelja zbog iznošenja optuženikovih osobnih prilika, a radi zaštite njegovog privatnog života.

Optužnica tereti Kameničkog da je 23. kolovoza 2018. u 21,10 sati upravljao mercedesom AMG Ilicom u smjeru zapada. Tom prilikom se kretao brzinom od 195 kilometara na sat, iako je bio svjestan da je brzina ograničena na 50 kilometra na sat. Došavši do Ilice 442, zbog prevelike brzine kretanja izgubio je nadzor na upravljačem i udario u rubni kamen te se zarotirao prešavši u drugi smjer.

U nekontroliranom kretanju svojim vozilom je udario u opel astru u kojoj je na suvozačkom mjestu sjedila Nadica Hoflinger, a koja je poginula do dolaska hitne pomoći. U sudaru je poginula i Laura Stelio koja se nalazila na suvozačkom sjedalu mercedesa, a koju je nakon ispadanja iz vozila udario renault clio koji se kretao Ilicom u smjeru istoka.

(Hina)