Preminuo je Vladimir Tomljanović

6. travnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Preminuo je Vladimir Tomljanović


Nakon kratke i teške bolesti u ponedjeljak je u KB Zagreb preminuo gospodin Vladimir Tomljanović iz Vrbovca.

Rođen je 1939. u Derventi, gdje je završio osnovnu školu, a gimnaziju u Slavonskom Broda. Diplomirao je na Pravnom fakultet Sveučilišta u Zagrebu 1964.

Od 1975. živi u Vrbovcu gdje radi na Općinskom sudu kao sudac, a od 1977. do 1991. i predsjednik Općinskog suda Vrbovec. Od 1991. do 2009. (do mirovine) radio je u

Državnom odvjetništvu kao općinski državni odvjetnik.

Pokojni Vlado ostavio je i neizbrisiv trag u sportskom životu Vrbovca, pogotovo u nogometu. Krajem sedamdesetih godina postao je predsjednik NK PIK-a Vrbovec, na čijem će čelu biti u još tri navrata.

Početkom 80-tih osniva i prvu selekciju pionira u Klubu. Bio je i prvi predsjednik Saveza športova Općine Vrbovec, osnovanog 1991. Nastavio je u nogometu i kao predsjednik veterana. Za svoj predani i dugogodišnji rad u sportu primio je niz društvenih i javnih priznanja, mežu kojima se ističe državna nagrada „Red Danice hrvatske s likom Franje Bučara“ (1997.), a godinu dana kasnije odlikovan je i „Redom hrvatskog pletera“,

Dobitnik je i Godišnje nagrade grada Vrbovca.

Zbog izvanrednih prilika koje je prouzročila korona- virus , supruga Nela i djeca Dominika i Benedikt, obavještavaju rodbinu, prijatelje i znance da će sahrana g. Vladimira Tomljenovića bit će 8. travnja 2020.( srijeda) na Gradskom groblju u Vrbovcu u 14 sati, ali u krugu obitelji.

Facebook Comments