Preminuo dr. Hrvoje Neimarević

18. svibnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Preminuo dr. Hrvoje Neimarević

Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL


S velikom tugom i žalošću izvješćujemo da je 16. svibnja u svojoj 89. godini života preminuo dr. Hrvoje Neimarević (rođen 23. travnja 1931., Varaždin), istaknuti Koprivnički liječnik, dugogodišnji član Hrvatske demokršćanske stranke te član Časnog suda HDS-a, izvjestili su iz te stranke.

Kroz svoj angažman i struku istaknuo se u radu na boljitku društva i sredine u kojoj je živio, a kao član HDS-a vrlo je aktivno sudjelovao u radu Podružnice Koprivničko-križevačke županije te radu Stranke na državnoj razini. Zbog svojih aktivnosti u radu i očuvanju Hrvatske demokršćanske stranke u Koprivničko-križevačkoj županiji, na Izbornom saboru HDS-a Koprivničko-križevačke županije 31. srpnja 2018 imenovan je počasnim predsjednikom županijske Podružnice.

Osim svojom političkom aktivnošću istaknuo se i radom na polju kulture kao aktivni član Ogranka Matice hrvatske u Koprivnici u čijoj je nakladi objavio knjigu Moj otac prof. Ante Neimarević hrvatski književnik u domovini Bosni i Hrvatskoj 2018. godine.

– U ime Hrvatske demokršćanske stranke izražavamo najiskreniju sućut obitelji dr. Neimarevića. Počivao u miru Božjem! – poručili su njegovi stranački kolege i prijatelji.

Facebook Comments