HNK Varazdin

Premijera predstave “Krokodil” u varaždinskom HNK-u

U Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Varaždinu u petak je premijerno izvedena predstava „Krokodili“ prema kratkoj priči Vladimira Arsenijevića, a u dramatizaciji Darija Bevande i u režiji Dražena Krešića.

U „Krokodilima“ igraju Marinko Prga (Richard), Ljiljana Bogojević (Sabina), Igor Skvarica (Vladimir) i Katarina Arbanas (Vibeke).
Priča je to o Vladimiru koji je zbog punka krajem 80-ih godina prošlog stoljeća iz bivše države otišao u London, sa željom da započne samostalni život kao pisac. Sanjao je da će napisati veliki roman o životu u velikom gradu. Našao je skromni smještaj. Nije namjeravao odmah početi s pisanjem. Prvo je trebalo istražiti i doživjeti grad.
Redatelj Dražen Krešić ističe da njegov pokušaj osamostaljenja odlaskom na zapad djeluje primamljivo i dan-danas.
„Međutim, zamislite sebe. Prodali ste sve što imate, skupili nešto novaca, kupili kartu i našli se u jeftinom smještaju u Londonu, bez posla, bez poznanika, bez ičega osim puste želje“, kaže redatelj.
Sloboda se glavnog lika svela na tek nekoliko kvadrata i nekoliko osoba s kojima komunicira mjesecima.
„Je li vam još uvijek stalo do vaše slobode? Je li vam još uvijek stalo do vaših ideala? Potraga za slobodom nije lagana. Pitanje je hoćemo li pritom ostati ljudi ili ćemo postati krokodili“, dodaje redatelj.
Nakon premijere predstava „Krokodili“ nove će izvedbe imati već u subotu, utorak i srijedu na Sceni Zvonimira Rogoza varaždinskog kazališta.

(Hina)

fah

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

izvor

IZVOR Proslavljen 60. rođendan školskoga lista Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci

Svečano je proslavljeno šest desetljeća školskoga lista Osnovne škole Ljudevita Modeca Izvor. Proslava je održana …

Damir Špehar/Pixsell

VIDEO Sjajnim koncertima započeo 15. međunarodni udaraljkaški tjedan u Bjelovaru

Glazbena škola Vatroslava Lisinskog u Bjelovaru po 15. je puta organizator IPEW-a, međunarodnog udaraljkaškog tjedna, …