Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković primio je u ponedjeljak igrače i stručno vodstvo hrvatske muške rukometne reprezentacije koja je na europskom prvenstvu u Poljskoj osvojila brončanu medalju i izborila izravan plasman na Svjetsko prvenstvo 2017. u Francuskoj.

“Čestitam igračima i stručnom stožeru osvajanje brončane medalje i plasman na svjetsko prvenstvo. Vidjeli smo vaš trud i timski duh. Vi ste mlada ekipa i uvjeren sam da vas u budućnosti čekaju novi uspjesi. Svi se ponosimo s vama i hvala vam što ste nam donijeli malo osmjeha na lica”, rekao je premijer Orešković.

Predsjednik nadzornog odbora HRS-a Tomislav Grahovac zahvalio je predsjedniku Vlade na prijamu i izrazio nadu da će hrvatska rukometna reprezentacija biti česti kod kod premijera nakon povratka sa velikih rukometnih natjecanja.

“Posebno sam zapamtio vase riječi da ćete nas i u buduće pratiti jer su ovi sportaši najbolji promotori Hrvatske u svijetu. Znadete da smo mi domaćini idućeg EP koje će se održati 2016. u Hrvatskoj i tu očekujemo veliku pomoć Vlade RH s Vama na čelu”, kazao je Grahovac.

Kapetan reprezentacije Marko Kopjar predao je predsjedniku dva dresa i dvije lopte sa potpisima svih reprezentativaca za njegove sinove Filipa i Jakova koji imaju šest i osam godina.

(Hina)

fah