Na sastanku koji je održan u listopadu ove godine u mađarskom gradu Csurgo na temu prekogranične suradnje, a na kojem je sudjelovala delegacija Grada Đurđevca predvođena gradonačelnikom Hrvojem Jančijem dogovoreno je da će gradovi međusobno promovirati turističke sadržaje i ponudu.

Grad Csurgo je izradio promotivni film o svojim znamenitostima te bogatoj turističkoj i kulturnoj ponudi po kojoj je Csurgo poznat, a film prate i hrvatski titlovi.

Osim zajedničke prijave infrastrukturnih projekata, cilj ovakvog povezivanja je suradnja na području turizma, ali i drugih područja. Jedan od glavnih ciljeva je i njegovanje kulturno – povijesne baštine i generiranje novih turističkih proizvoda. Grad Đurđevac i Csurgó imaju bogatu materijalnu i nematerijalnu kulturno – povijesnu baštinu te dugogodišnje prijateljstvo koje ih povezuje.

– Zajedno radimo na projektima prekogranične suradnje, a sigurno ćemo još dosta naučiti jedni od drugih. Želim zahvaliti i svim djelatnicima oba grada koji međusobno surađuju i rade na projektima i razmijeni iskustava, a to nas je postojeće prijateljstvo zapravo i dovelo do realizacije brojnih projekata – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.