Preko telefona dala podatke i ostala bez 14.000 kuna

8. travnja 2021. Autor: prigorski.hr Crna kronika Preko telefona dala podatke i ostala bez 14.000 kuna


Dugorešanka (41) koja je nepoznatoj osobi preko telefona dala svoje podatke postala je žrtva računalne prijevare i ostala bez 14.000 kuna, priopćila je u četvrtak policija i pozvala građane da vode računa o zaštiti osobnih podataka.

Žena je preko jednog internetskog oglasnika objavila prodaju dječje opreme, nakon čega ju je kontaktirala nepoznata osoba i zatražila podatke s njezine bankovne kartice “radi novčane uplate”. Ubrzo nakon što je svoje podatke dala nepoznatoj osobi, stoji u policijskom priopćenju, žrtva je utvrdila da je s njezina računa u nekoliko puta skinuto više od 14.000 kuna.

Policija je pozvala građane da vode računa o zaštiti osobnih podataka, da budu oprezni i da preko interneta ili telefona ne daju nijedan podatak o bankovnim karticama niti svoje identifikacijske podatke.

Policija također savjetuje građanima da – posumnjaju li u računalnu prijevaru – obavijeste izdavatelja kartice kako bi spriječili neželjene transakcije te da nazovu telefonski broj 192 ako posumnjaju u vjerodostojnost osobe koja s njima kontaktira kako ne bi bili žrtve prijevare. (Hina)

Facebook Comments