Zbog prometne nesreće prekinut je promet na državnoj cesti Zlatar Bistrica-Novi Marof (DC24) u mjestu Budinščina, izvijestio je u nedjelju ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Vozilo u kvaru na autocesti A2 Zagreb-Macelj na 22. km između čvorova Krapina i Sveti Križ Začretje u smjeru Zagreba.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Magla smanjuje vidljivost mjestimice u unutrašnjosti. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Danas 10. ožujka od 11 do 13,30 vozit će se međunarodna biciklistička utrka kroz Istru na dionici Pazin-Umag: Pazin-Lindar-Gračišće-Žminj-Kanfanar-Lim-Sv.Lovreč-Baderna-Tićan-Vižinada-Ponte Porton-Nova Vas-Petrovija-Umag.
Ceste na kojim se održava utrka zatvarat će se etapno za vrijeme prolaska biciklista na period od 10 do 15 minuta uz policijsku pratnju.

U prekidu pojedine pomorske linije

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su

trajektna linija: Prapratno-Sobra, Vis-Split, Ubli-Vela Luka-Split, Sućuraj-Drvenik;

katamaranske linije: Novalj-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Pula-Zadar, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Split-Hvar-Korčula, Jelsa-Bol-Split, Vis-Split, Ubli-Korčula-Dubrovnik i Sobra-Dubrovnik;

brodska linija: Komiža-Biševo, Vrgada-Pakoštane-Biograd.

Katamaran na relaciji Zadar-Premuda-Silba-Olib, 10.ožujka (u nedjelju), neće pristati u luku Premuda. Također linija će u potpunosti biti obustavljena u poslijepodnevnim satim.

Katamaranska linija Zadar – Rivanj – Sestrunj – Zverinac – Božava – Brbinj plovi bez pristajanja u luke Rivanj i Božavu.

Trajektna linija Trogir-Drvenik Mali-Drvenik Veli će se obavljati bez uplovljavanja u luku Drvenik Mali.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja u prometu osobnih vozila.