Predstojnik Klinike za traumatologiju u Zagrebu Dinko Vidović, kojeg je bolničkoj upravi prijavila grupa od 17 liječnika, podnio je ostavku, a ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Davor Vagić prihvatio je Vidovićevu ostavku na mjesto šefa Traume, potvrđeno je u petak iz tog KBC-a.

Ostavci je prethodio izvanredni unutarnji nadzor nad radom Klinike za traumatologiju koji je pokrenuo 27. svibnja ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice dr. Vagić.

Osim toga, 17 liječnika iz Traume podnijelo je prijavu protiv Vidovića bolničkom Povjerenstvu za unutarnji nadzor. U prijavi su tvrdili da je Klinika u Draškovićevoj, pod Vidovićevim vodstvom, kadrovski devastirana i loše organizirana.

Unutarnji nadzor utvrdio je narušene odnose i komunikaciju između pojedinih liječnika i predstojnika Klinike, izvijestili su iz KBC-a.

“Završen je postupak povodom prijave za zaštitu dostojanstva radnika na radnom mjestu. Zapisnik o provedenom postupku rješavanja pritužbe za zaštitu dostojanstva je tajan temeljem Zakona o radu kojim je propisano da svi podaci u postupku zaštite radnika moraju ostati tajni”, navodi se u priopćenju.

Povjerenstvo za unutarnji nadzor i mobbing dostavilo je zaključak o provedenom nadzoru ravnateljstvu te je Vidović dao ostavku, koju je ravnatelj Vagić i prihvatio.

Početkom idućeg tjedna bit će imenovan v.d. predstojnika Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice.