Međimurska županija dodijelila je ugovore za sufinanciranje programa u okviru javnog natječaja za poljoprivredne udruge iz područja poljoprivrede i šumarstva u ukupnom iznosu od 14.959 eura.

Župan Međimurske županije Matija Posavec naglasio je strateško mjesto poljoprivrede u razvoju kraja što Županija prati nizom mjera:

„S nama je danas dio nositelja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava kojih u Međimurju ima oko 4000 i koji obrađuju 30.000 hektara površine te stvaraju najkvalitetnije proizvode Hrvatske. Kao Županija nastojimo pomoći prateći njihovo zalaganje adekvatnim mjerama u raznim segmentima poljoprivrede te danas uručujemo ugovore za sufinanciranje programa i projekata. Upravo smo objavili i novi javni poziv za potpore čiji smo prošlogodišnji iznos od 260.000 eura dodijeljenih za 461 gospodarstvo ove godine povećali na 306.000 eura i to u 11 mjera“, rekao je župan te dodao da će se Međimurska županija uključiti i u pomoć pčelarima pogođenima novim pomorom pčela odmah po usklađenju s državnim kriterijima podrške. Župan je također posjetio da se u petak otvara Urbanovo – Festival pušipela, prilika da se još jednom istaknu naša vrhunska vina koja spadaju među najbolja na svijetu.

SREDSTVA ZA PROJEKTE

Predstavnicima sedam poljoprivrednih udruga s našeg područja, koje su prijavile projekte, župan Matija Posavec uručio je ugovore o financiranju programa. Ukupna vrijednost potpora doseže 14.959 eura, a pojedinačno iznosi se kreću od 1.500 do 2.654 eura po programu. Sredstva su dodijeljena sljedećim udrugama: Društvo vinogradara i vinara Hortus Croatiae, Udruga Međimurski konjari, Udruga orača Međimurske županije, Udruga pčelara Agacija, Udruga uzgajivača svinja, Udruge za zaštitu međimurskih autohtonih prehrambenih proizvoda i Društvo za biološko dinamičko gospodarenje Duga.

Samo tijekom ove godine Međimurska županija dodijelila je poljoprivrednim udrugama potpore u vrijednosti 58.000 eura. U ime udruga zahvalio je predsjednik Agacije Željko Trupković: “Zahvaljujem Međimurskoj županiji na potpori jer riječ je o mnogim, nama važnim, aktivnostima koje ne bismo mogli provesti da nas Županija ne prati.“

IMG_8281

IMG_8255 IMG_8291 IMG_8298 IMG_8302 IMG_8307 IMG_8310 IMG_8314 IMG_8322 Potpore-u-poljoprivredi-1 Potpore-u-poljoprivredi-2 Potpore-u-poljoprivredi-3 Potpore-u-poljoprivredi-4 Potpore-u-poljoprivredi-5 Potpore-u-poljoprivredi-6 Potpore-u-poljoprivredi-7 Potpore-u-poljoprivredi-8