Turistička zajednica i Grad Đurđevac organizirali su i ovaj vikend bogat Adventski program koji je krenuo u petak dolaskom deva na đurđevačku pješčaru.

Predstavljanje deva održano je u velebnoj devinoj nastambi na impozantnom pjeskovitom području kod đurđevačke kulturno povijesne perjanice – utvrde Stari grad uz prigodni program.

Zapjevali su i najmanji, a održan je i Adventski sajam ispred utvrde Stari grad i scensko uprizorenje živih jaslica. Večer će završiti uz Camel band i zajedničko puštanje lampiona s lijepim željama. Na početku programa brojne posjetitelje pozdravio je direktor Turističke zajednice Grada Đurđevca Mario Fuček koji je rekao da su Tomica, Dina i Đurđica imena deva, a đurđevački gradonačelnik Željko Lacković je istaknuo kako je za realizaciju ovog projekta trebalo puno hrabrosti.

U subotu u 10 sati na đurđevački Trg sv. Jurja stiže Djed Božićnjak koji će podijeliti poklone najmlađima, a navečer ispred utvrde Stari grad s početkom u 18 sati počinje Adventski sajam i u 19 sati scensko uprizorenje živih jaslica.

U nedjelju ispred utvrde Stari grad u 18 sati održati će se sajam, nakon kojega slijedi scenski prikaz živih jaslica, te puštanje lampiona s lijepim željama. Produženi Advent vikend završava u ponedjeljak u 19 sati ispred utvrde Stari grad kada će biti uprizorene žive jaslice.

Sva četiri dana posjetitelji se mogu ugrijati i zasladiti nepce kuhanim vinom, čajem, te kuhanim kobasicama.

Pogledajte djelić današnje atmosfere – slobodno se naluknite!

deve24 deve23 deve22 deve21 deve20 deve19 deve18 deve17 deve16 deve15deve14 deve13 deve12 deve11 deve10 deve9 deve8 deve7 deve6 deve5 deve4 deve3 deve1

prigorski.hr