Knjiga “Ljubav Božja na djelu u Legradu 1893. – 1960.” mons. Josipa Đurkana predstavljena je u nedjelju 28. veljače u Pastoralnom centru župe Presvetog Trojstva u Ludbregu.
Autor je u knjizi predstavio rad i djelovanje sestara Družbe kćeri Božje ljubavi u Legradu, a posebno istaknuo sestre koje su ostavile dubok trag u njegovu svećeničkom životu. To su s. Mihovila Perne, s. Julija Martinović i s. Terezita Posavec. Stoga je tim sestrama želio odati priznanje i zahvalnost za njihov posvećeni život i rad za dobro dugih.
Na predstavljanju okupio se velik broj sestara Družbe kćeri Božje ljubavi iz više zajednica iz Zagreba, te Križevaca, Koprivnice i Sv. Ilije.

Uime provincijalne glavarice s. M. Elvire Tadić nazočne je pozdravila s. M. Sniježna Stjepandić. Povijesni hod Družbe s posebnim osvrtom na djelovanje sestara u Legradu prikazala je s. M. Tea Barnjak. O knjizi je, s povijesnog i metodološkog aspekta govorio crkveni povjesničar vlč. mr. Damir Bobovec.

Prof. Josip Ružić osvrnuo se na glazbenu ostavštinu i baštinu sestara orguljašica, te nazočnima pokazao note koje je rukom ispisala s. Mihovila Perne.
U glazbenom dijelu programa sudjelovale su kandidatice Družbe pod vodstvom s. M. Cecilije Horvat i s. M. Tee Barnjak, te zbor mladih i mješoviti zbor župe Presvetog Trojstva u Ludbregu. Najveća nagrada autoru bila je popunjena dvorana Pastoralnog centra. Predstavljanju su, uz redovnice, nazočili brojni vjernici ludbreške župe i četrdesetak vjernika iz Legrada.

prigorski.hr/ika.hr