U zagrebačkom hotelu Sheraton predstavljena je knjiga “Hrvatska škola nogometa” u izdanju Hrvatskog nogometnog saveza, koja objedinjuje teorijska i praktična znanja nogometne struke u Hrvatskoj, a uredili su ju glavni instruktor HNS-a Petar Krpan i instruktor kondicijske pripreme HNS-a Ivan Krakan.

Glavne zvijezde promocije bili su sadašnji članovi muške A reprezentacije predvođeni izbornikom Zlatkom Dalićem i kapetanom Lukom Modrićem, uz koje su bili igrači Domagoj Vida, Mateo Kovačić, Dominik Livaković i Joško Gvardiol te članovi stručnog stožera Ivica Olić, Vedran Ćorluka, Marjan Mrmić, Dražen Ladić, Mario Mandžukić i Luka Milanović.

Brojno izaslanstvo Hrvatskog nogometnog saveza predvodio je predsjednik Marijan Kustić. a među uzvanicima su bili i predstavnici Dinama, Hajduka, Rijeka i Osijeka, klubova koji su bili izravno involvirani u stvaranje ovog vrijednog štiva.

“Evo, konačno je pred nama knjiga Škola hrvatskog nogometa kojoj smo se od prvog dana maksimalno posvetili, shvaćajući potrebu za unificiranim stručnim materijalom kao oglednim primjerom funkcioniranja nogometnih škola u Hrvatskoj. Ona je nastala uz veliku podršku Nogometne akademije HNS-a i nositelja kvalitete hrvatskog nogometa, Dinama, Hajduka, Rijeke i Osijeka, s kojima smo od ideje pa do realizacije ovog projekta imali zaista izuzetnu suradnju”, rekao je Petar Krpan u obraćanju uzvanicima, zahvalivši i uvaženim liječnicima, Draganu Primorcu, Tomislavu Madžaru i Tomislavu Vlahoviću, “koji su dali veliki obol u svojoj domeni da bi sadržaj knjige bio u potpunosti zaokružen”.

“Iako nismo u situaciji konkurirati velikim nogometnim nacijama po financijskim, demografskim i geografskim pokazateljima, Hrvatska ima nešto puno važnije, a to su talentirani nogometaši, stručnjaci i sustav koji je stvaran mudrim i napornim radom temeljenom na znanju. Upravo je HNS na čelu s predsjednikom Kustićem i Izvršnim odborom, prihvaćajući projekt Hrvatske škole nogometa, pokazao stratešku orijentaciju prema razvoju struke, jer upravo znanje i izvrsnost čine razliku u modernom nogometu. Ujedno, Hrvatska škola nogometa nije jednokratan projekt već proces koji će ići ukorak s razvojem nogometa i doživljavati svoja nova izdanja”, poručio je Ivan Krakan.

Uzvanike je, ispred Hrvatskog nogometnog saveza pozdravio predsjednik Marijan Kustić.

“Želim čestitati urednicima, našem Peri i Ivanu, kao i svima koji su sudjelovali u stvaranju sadržaja. Jako mi je drago što su s nama ovdje predstavnici nogometnih škola Dinama, Hajduka, Osijeka i Rijeke, koji su kao nositelji kvalitete dali veliki doprinos stvaranju ove knjige. To pokazuje veliko zajedništvo naše nogometne obitelji i to mi je zaista drago vidjeti, a to ujedno i potvrđuje vrijednost ove knjige jer to nije Dinamova, Hajdukova, Osijekova ili Rijekina škola nogometa već uistinu – hrvatska škola nogometa”, rekao je Kustić te dodao:

“Kad god razgovaram s nekim stranim čelnicima saveza, uvijek nas pitaju – koja je tajna uspjeha vašeg nogometa. Ova knjiga je zapravo jedan od odgovora na to pitanje – kvalitetan rad s mladima. Mislim da je odlično da smo to znanje skupili na jedno mjesto i da će prema ovoj knjizi moći raditi treneri diljem zemlje. Zadaća je Saveza na ovakav način čuvati i dijeliti znanje koje imamo te mi je jako drago što smo kao Savez mogli stati iza ovog projekta koji je od strateškog značaja za naš nogomet.”