Željko Turk, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije i Eva Jendriš Škrljak, dr. med., kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu Svetoga Ivana Zeline predstavili su se u ponedjeljak javnosti.

Točnije, u Svetom Ivanu Zelini predstavili su tim i program doktorice medicine Eve Jendriš Škrljak, s kojima će izaći na lokalne izbore u svibnju ove godine te na kojima će, uvjereni su i polučiti uspjeh.

zeljko turk

Turk je istaknuo kako će ovi izbori pokazati kako je u Svetom Ivanu Zelini došlo vrijeme i za ženu, žena koja je ovdje rođena, koja ovdje živi, koja je ovdje radila kao liječnica i koja sada vodi jednu jaku zdravstvenu ustanovu u Zagrebu, i koja je dala dio sebe u Sveti Ivan Zelinu. -Mi kao stranka možemo s našim koalicijskim partnerom (HSU) dati jedan iskorak koji će biti sastavni dio ovog prelijepog slogana “Za grad u kojem se ostaje”. Uvjeren sam da ćemo dobiti gradonačelnicu grada Svetog Ivana Zeline. -kazao je Turk zaključivši kako ovaj grad zaslužuje jedan novi iskorak.

Eva Jendriš Škrljak uvodno je istaknula kako zbog svoje prirode, položaja, a napose vrijednih i pametnih ljudi može postati lijepo mjesto za život, ali dosta stanovnika Svetog Ivana Zeline traži egzistenciju van grada. -Upravo zbog posla veliki dio obitelji je razlomljeno, a slomiti obiteljsku fizičku povezanost znači slomiti prosperitet naše zajednice. Zato i je moj slogan “Za grad u kojem se ostaje”, za grad u kojem se ostaje raditi, živjeti, ostvarivati, grad u kojem se bez straha korača u bolje sutra. -istaknula je.

eva jendris skraljak1

Konkretno to znači da je čovjek ispred svega, znači brigu o djeci, dovoljno vrtića, mogućnost poslijepodnevnog boravka te zdravu prehranu s lokalnih OPG-ova. Nadalje, to je briga osnovnoškolcima i srednjoškolcima, briga o građanima, gradnja infrastrukture, briga o poduzetnicima, obrtnicima, OPG-ovcima, vinogradarima, vinarima, gdje se mogu unaprijediti preko poduzetničkog inkubatora, ali i povlačenje sredstava EU. -Znači i izgradnja toliko željenih bazena, koji su više od bazena, koji su mjesto susreta, druženja, odrastanja. Znači izgradnju tržnice, gdje će se prodavati zdrava hrana. To znači i brigu o našim starijim osobama kroz radionice, poboljšanu zdravstvenu skrb, otvaranje specijalističkih ordinacija u Domu zdravlja. -kazala je Eva Jendriš Škrljak te najavila otvorenje Gradskih službi i u poslijepodnevnim terminima, osmišljavanje programa za mlade u suradnji s mladima, ali i iskorištavanje turističkog potencijala.

-Našim sugrađanima treba politika afirmacije rada, dostojanstvenog života i obitelji na okupu. -kazala je Eva Jendriš Škrljak te napomenula kako je članica HDZ-a od 2016. godine te je sve profesionalne uspjehe postigla prije učlanjenja u stranku te je spreman donositi odluke koje iziskuje ovakva funkcija.

eva jendris skraljak2

-Moja politička pripadnost govori o snazi moje kandidature -kao žena stojim ispred stranke, kao osoba stojim ispred svojih uvjerenja, a kao sugrađanka stojim ispred svojih sugrađana. Moramo napravit zaokret prema Zelini koja živi od svojih žitelja, koja živi sa svojim žiteljima i takvom gradu potreban je vizija, transparentna politika, gradonačelnik odnosno gradonačelnica koji imaju ugled, znanje i sposobnost komunicirati s državom. -kazala je.

-Ne želim biti gradonačelnica fikus. Ne želim stvarati političke elite, ne želim prljavo igrati, ne želim na lažima dobiti izbore, ne želim stavljati osobne interese ispred interesa sugrađana, želim kontinuirano četiri godine raditi za dobrobit grada i građana. Želim biti gradonačelnica svih građana Svetog Ivana Zeline. Danas krenimo na put za Zelinu za grad u kojem se ostaje. -zaključila je Eva Jendriš Škrljak.