Predstavljen Vodič kroz srednje škole Koprivničko-križevačke županije za školsku godinu 2021./2022.

27. svibnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Predstavljen Vodič kroz srednje škole Koprivničko-križevačke županije za školsku godinu 2021./2022.


U prostorima Srednje škole Koprivnica župan Darko Koren danas je predstavio Vodič kroz srednje škole Koprivničko-križevačke županije za školsku godinu 2021./2022. Na predstavljanju su bili prisutni i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnica Upravnog odjela  za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek, ravnatelji osnovnih i srednjih škola s područja županije te predstavnici partnera na izradi Vodiča – Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica, Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci.

20210527_090617

Župan je istaknuo kako je ovo druga godina izdavanja takvog Vodiča, obzirom na nemogućnost predstavljanja srednjih škola i organiziranja promotivnih aktivnosti u osnovnim školama koje su se dosad provodile u vezi upisa učenika.

IMG_7698

„Vodič je namijenjen učenicima osmih razreda osnovnih škola i na jednom mjestu sadrži sve potrebne informacije o školama i programima koje nude te je adekvatan alat za donošenje važne odluke o izboru zanimanja. Županija kao osnivač vodi brigu o 18 osnovnih škola, osam srednjih iUčeničkom domu u Križevcima te vjerujemo kako će ovaj kvalitetan materijal biti od velike koristi učenicima i roditeljima, ali i ravnateljima. Kontinuiranim ulaganjima dokazujemo da nam je obrazovanje u fokusu, a trenutno su u realizaciji dva kapitalna projekta – 70 milijuna kuna vrijedna izgradnja pet školskih sportskih dvorana u općinama i 70 milijuna kuna vrijedan Centar kompetentnosti u Koprivnici i Đurđevcu. Sufinanciramo i prijevoz učenika, gradimo Učenički dom s Gradom Koprivnicom te provodimo brojne druge projekte, a ukupne investicije u obrazovni sektor iznose 160 milijuna kuna.

20210527_092806

 

U planu imamo i novih 11 projekata vrijednih 115 milijuna kuna, što je novi investicijski ciklus za sljedeće četiri godine“, kazao je župan Koren te zahvalio svim partnerima i ravnateljima koji su imali aktivnu ulogu u pripremi ovog Vodiča. Novina u odnosu na prošlu godinu su dva nova zanimanja – kemijski tehničar u Srednjoj školi Koprivnica i građevinski tehničar u Srednjoj školi „Ivan Seljanec“ Križevci te povezivanje s visokoškolskim ustanovama – Visokim gospodarskim učilištem u Križevcima te Sveučilištem Sjever u Koprivnici.

IMG_7765

Predstavnici projektnih partnera – Renata Lohajner uime HGK ŽK Koprivnica, Božo Barać uime županijske Obrtničke komore te Marija Đuran uime Hrvatskoj zavoda za zapošljavanje izrazili su zadovoljstvo što sudjeluju u projektu te naglasili važnost povezivanja obrazovanja s gospodarstvom i kreiranja upisne politike prema potrebama tržišta rada. Ujedno su zahvalili Županiji što ulaže iznimno mnogo energije i truda u obrazovanje po čemu može biti uzor drugim županijama.

IMG_7775

Uime okupljenih ravnatelja obratila se ravnateljica koprivničke Srednje škole Manuela Gregurić koja je zahvalila Županiji koja je prepoznala potrebu da se izradi Vodič te time pomogne učenicima i njihovim roditeljima.

IMG_7772

Na kraju sastanka pročelnica Mušlek predstavila je strukturu i sadržaj Vodiča napomenuvši kako vjeruje da će učenici, uz pomoć Vodiča i u suradnji s roditeljima, donijeti dobre odluke i odabrati najbolje školske programe koji odgovaraju njihovim željama i potrebama.

IMG_7783

 

„Vodič je tiskan u 1.500 primjeraka, sadrži oko 100 stranica i konceptualno je sadržan u nekoliko cjelina. Dio opisuje projekte koje provodi Županija, a koji su komparativna prednost za upis u srednju školu na ovom području, dok je najveći i najvažniji dio posvećen školama i njihovim programima. Svaka škola ima upisni plan, osnovne informacije, a predstavljena su i zanimanja koja sadrže detaljan opis svih programa. Također se odgovara na pitanja što će učenici naučiti i gdje će moći raditi,“ pojasnila je pročelnica Mušlek.

Osim u tiskanom obliku, Vodič je dostupan i na internetskoj stranici Županije, a možete ga pogledati i preuzeti na sljedećoj poveznici: Vodič kroz srednje škole Koprivničko-križevačke županije za školsku godinu 2021./2022.

20210527_085401 20210527_085419 20210527_090753 IMG_7742 IMG_7717

Facebook Comments