Službeni program Terezijane, najveće turističke manifestacije Bjelovara koja će ove godine trajati četiri dana i početi u četvrtak, 18. lipnja, predstavljen je u srijedu, a najveća atrakcija biti će vojni bal s više od 500 sudionika.

Za organizaciju Terezijane ove godine zadužen je Centar za kulturu, a ravnateljica Ivana Hrpalo navela je da će grad tijekom trajanje te manifestacije zbog mnoštva aktivnosti biti podijeljen u zone.

„Imat ćemo dvije pozornice, jednu u parku, a drugu na korzu, dok će glavna atrakcija, svečana povorka i carski vojni bal biti na paviljonu. Park će biti podijeljen u zone, tako imamo craft zonu, art zonu, zonu čudesne šume, ulični program i dvije glavne pozornice”, pojasnila je ravnateljica Hrpalo.

Otvorenje Terezijane zakazano je u četvrtak u atriju Gradskog muzeja, a uslijedit će koncert Big Benda Bjelovar u proširenom izdanju s popularnim solistima.

„Imat ćemo više od 150 programa. Nastupat će još Miroslav Škoro, Let3, Severina, Silente, Klapa Intrade, Dixieland band, Tribute band Dino Dvornik, Tribute band EKV, orkestri Glazbene škole Bjelovar i Virovitica, Orkestar Velenje iz Slovenije”, kazala je ravnateljica Hrpalo.

Glumac i redatelj Ivan Ožegović režirat će carski vojni bal koji će okupiti više od 500 ljudi, a u organizaciji su i Sara i Ivan Oškera, profesori i istaknuti glazbenici koji će organizirati veliki koncert sa simfonijskim orkestrom na kojem će nastupiti više od 150 glazbenika.

Na predstavljanju programa bili su i gradonačelnik Dario Hrebak, mladi i uspješni glazbenik Luka Iverac iz Dixieland banda, Boris Abramović iz Zajednica udruga u kulturi Grada Bjelovara i Sandro Toth, profesor likovne kulture koji će voditi likovne radionice.

„Sve je super posloženo i organizirano. Ovo će biti vrhunska Terezijana, vjerujem bolja i od prošle. Samo za koncerte simfonijskih orkestara smo kupili dodatnih tisuću stolica jer očekujemo veliki broj ljudi. Nadam seda neće biti kiše idućeg vikenda i da se dovoljno ispadala”, kazao je gradonačelnik Hrebak.