Danas je na konferenciji za medije predstavljen program ovogodišnjeg Adventa u Križevcima.

Program su predstavili gradonačelnik Mario Rajn, zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, direktorica Turističke zajednice Grada Križevaca Olinka Gjigaš te ispred glavnog pokrovitelja, Erste banke, direktorica filijale Križevci Vjera Devčić.

-Sedmu godinu zaredom skupili su se vrijedni zaposlenici i volonteri te križevački kreativci koji su predanim radom proteklih tjedana pripremali ono što nas očekuje. Naravno svega toga ne bi bilo bez organizacijskog odbora i naših vjernih sponzora – kazao je na početku gradonačelnik Rajn.

press-advent-03

Zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško najavio je otvorenje Adventa 1. prosinca, uz nastup Abba Real Tribute Band-a, a tu će kroz cijeli Advent biti nastupi Domenice, Ringišpila, dok će na samom dočeku nastupati grupa Petica. Tu su i Gradski tamburaški orkestar, HPD Kalnik, Dječji zbor Kristalići, Puhački orkestar i Glazbena škola Alberta Štrige te DJ Krnya.

press-advent-06

 

Cijena ulaznice je 2 eura, dok je cijena najma klizaljki također 2 eura. Radno vrijeme klizališta je od 10 do 22 sata, a vikendom do 23 sata.

Sve će pratiti ugostiteljska ponuda. Novost je škola hokeja koju će voditi trener Dubravko Lugomer, a vraća se i tradicija živih jaslica. Proračun ovogodišnjeg Adventa je gotovo 80 tisuća eura, što od Grada što od sponzora.

Klizalište na dan otvorenja bit će otvoreno od 17 sati.

Dio programa predstavila je i direktorica Turističke zajednice Grada Križevaca Olinka Gjigaš.

press-advent-07

-U petak već počinje program Božićnog sajma s 20 izlagača. Dosta njih je s područja Križevaca, koji izrađuju rukotvorine, nakit te OPG-ovi koji se bave prodajom meda, voća i prerađevina, a njihovo predstavljanje počet će u 9 sati. Tu je zatim Čajanka kod Bake Mraz koja prvi puta dolazi u Križevce, pridružuje se Djeda Mrazu. U 11 sati prezentacija slatkog blagdanskog stola gdje će Gradsko društvo Crvenog križa predstaviti tradicionalne božićne kolače. U večernjim satima ponovno druženje s Bakom Mraz, koja će se pojaviti i u subotu i u nedjelju, u jutarnjim i večernjim satima. U subotu u jutarnjim satima imamo Tamburaški sastav Prijatelji, koji će svirati na prostoru Božićnog sajma i u nedjelju uz prodaju rukotvorina imamo druženje s Bakom Mraz i radionicu izrade božićnih ukrasa u organizaciji Gradske knjižnice – kazala je Gjigaš.

press-advent-10

-Iznimna mi je čast što smo se ove godine pridružili kao potpora i sponzor Adventa u Križevcima. Erste banka prepoznaje važnost ovakvog događaja, ne samo za promociju grada i prepoznatljivost grada, ugodne atmosfere, dobre zabave već i za unapređenja usluga i aktivnosti vezanih za turizam – zaključila je Vjera Devčić te zaželjela svima dobar provod na Adventu u Križevcima.

press-advent-01 02 Plakat B1