Predstavljen novi turistički proizvod đurđevačke Podravine – Podravina Adventure

29. svibnja 2021. Autor: prigorski.hr Kultura & Turizam Predstavljen novi turistički proizvod đurđevačke Podravine – Podravina Adventure


Novi turistički proizvod “Podravina Adventure” kao i novosti Ministarstva turizma i sporta vezanih za sektor turizma i turističkih zajednica o kojima je govorila državna tajnica Sandra Herman, predstavljeni su u subotu na imanju Etno kuće Karlovčan u Brodiću.

Predstavljanje je organizirala Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, a sudjelovali su Mario Fuček, direktor Turističke zajednice Grada Đurđevca, Vjekoslav Maletić, načelnik Općine Ferdinandovac, Alen Janći, direktor Turističke zajednice područja Dravski peski, Slavko Štefičar, ravnatelj Uprave za održivi razvoj i konkurentnost turističke destinacije, Siniša Pavlović, načelnik Općine Kloštar Podravski, župan koprivničko-križevački Darko Koren i njegov zamjenik Ratimir Ljubić te Kristina Sočev, pomoćnica direktora Turističke zajednice županije.

– Posebno zahvaljujem Ministarstvu turizma i sporta, a posebno našoj državnoj tajnici koji su podržali i odobrili projekt spajanja Turističke zajednice Đurđevca i područja Dravski peski u projektu Podravina Adventure. Zahvaljujući tome tu je i financijska potpori Ministarstva – kazala je uvodno K. Sočev.

brodić (7)

A. Janći kazao je kako su se odlučili na promociju raftinga, quadova, bicikla i predivne Bilogore te kako će doživjeti uspjeh i da će povećati broj dolazaka i turističkih noćenja na tom području. Nakon njega, okupljenima se obratio M. Fuček koji je napomenuo da mu je drago što se ‘više glava skupilo’ ne bi li Podravinu gostima ponudili i na nešto drugačiji, ‘divlji’ način.

– Imamo bogatstvo materijalne i nematerijalne kulturne baštine i dok sve to stavimo skupa Podravina ima zaista puno toga za pokazati – zaključio je.

brodić (5)

Načelnik Maletić pozvao je sve okupljene da nakon smirivanja situacije s rijekom Dravom koja nije uvijek ‘pitoma’ dođu i neslužbeno na prostor u kojem su predstavljali projekt jer se radi o prekrasnom mjestu u blizini spomenute rijeke.

– Iako je kolega Fuček napomenuo da je Podravina pitoma, s Dravom to baš nije uvijek tako i to je uspjela i danas pokazati (digao se vodostaj pa nije bila plovna, op.a.) zbog čega nećemo uspjeti pokazati sve što smo danas planirali, no siguran sam da ovo neće biti posljednji projekt koji ćemo svi mi zajedno ostvariti – objasnio je.

Na kraju se okupljenima obratila državna tajnica Herman koja je najavila novosti iz sfere turizma po pitanju turističkih zajednica.

brodić (6)

– Moram reći da mi je ovo prvi izlazak na teren nakon dugo vremena iako mi koji se bavimo tim problemom bismo morali biti stalno ovako, a ne u neboderima. Mogu reći da je ovdje primjer dobre prakse i zašto idemo u projektna udruživanja. Ovo je odličan primjer toga – kazala je.

Dodala je kako će svi oni koji su se udružili projektno moći će krajem ove godine aplicirati za sredstva na javni poziv, te kako se nada da će i drugim dijelovima Hrvatske vidjeti rezultate projektnog udruživanja. Najavila je kako će Koprivničko-križevačka županija do kraja godine dobiti svoje mjesto u projektu ‘Istražimo ruralnu Hrvatsku’.

Uz sve spomenuto organizirano je studijsko putovanje za predstavnike medija i turističkih agencija prilikom čega je organizirana rekreativna biciklijada na relaciji od utvrde Stari grad do Križnice.

brodić (4)

Podravina Adventure kao novi turistički proizvod uključuje obilazak kulturnih i prirodnih znamenitosti te promociju gastro-enološke baštine našeg kraja i novih aktivnosti u đurđevačkoj Podravini poput paraglajdinga, raftinga, kanuinga i vožnje brodom na rijeci Dravi, od Brodića do Križnice s ciljem razvoja pustolovnog turizma kao jednog od selektivnih oblika turizma.

Današnjom prezentacijom u sklopu Podravine Adventure u Đurđevcu je promovirana srednjovjekovna utvrda Stari grad, Muzej grada Đurđevca, mini zoo Hrvatska Sahara, Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci te geografsko-botanički rezervat Đurđevački pijesci koju su posjetili svi sudionici ovog događanja.

brodić (2) brodić (1)

Facebook Comments