Predstavljen 1. Koprivnički polumaraton // Trčat će se dvije utrke ulicama grada uz gradske znamenitosti

26. travnja 2019. Autor: prigorski.hr Lokalni sport Predstavljen 1. Koprivnički polumaraton // Trčat će se dvije utrke ulicama grada uz gradske znamenitosti


Prvi Koprivnički polumaraton koji će se održati u subotu 18. svibnja predstavljen je danas na konferenciji za novinare održanoj u koprivničkom parku kod gradskog paviljona.

O detaljima utrke govorila je predsjednica Atletskog kluba Koprivnica Sonja Rušak napomenuvši kako se AK Koprivnica odlučio ove godine na ovu veliku sportsku organizaciju pod nazivom 1. Koprivnički polumaraton uz pokroviteljstvo Grada Koprivnice. Trčat će se dvije utrke i to utrka od 21 kilometra i utrka građana od 5 kilometara.

Trasa utrka prolaziti će gradskim ulicama uz najatraktivnije i znamenite objekte grada. Start i cilj obiju utrka biti će na Zrinskom trgu gdje će se u 13 sati održati i proglašenje najboljih. Pripremljene su i nagrade za najbolje u dobnim kategorijama, kao i nagrade za najmlađeg natjecatelja i natjecateljicu, za najstarijeg natjecatelja i natjecateljicu te za najbržeg Koprivničanca i Koprivničanku.

Predsjednica Atletskog kluba istaknula je da se svi zainteresirani za utrke mogu prijaviti preko internetske stranice stotinka.hr, te da je za sve prijave sa uplatom startnine učinjene do 1. svibnja zagarantiran startni paket. Naravno, prijave su moguće i do samog dana utrke, ali one tada neće uključivati cijeli startni paket već samo startni broj i čip.

Startni paket za polumaraton sadržavati će startni broj, čip, dry fit majicu kratkih rukava, proizvod sponzora i bon za obrok, dok za utrku od pet kilometara sadrži sve isto osim bona za obrok.

Sigurna sam, poznavajući rad Atletskog kluba Koprivnica koji je već organizirao nekoliko značajnih utrka, da će organizacijski ovaj događaj biti odrađen na nivou i da ćemo se mi svi ponositi njime – istaknula je u svom obraćanju predsjednica Zajednice sportskih udruga Grada Koprivnice Jasmina Stričević te se zahvalila Atletskom klubu na trudu i angažmanu i Gradu Koprivnici na financijskoj podršci.

Nakon nje, okupljenima se obratio gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić. Napomenuo je kako su ponosni na Atletski klub Koprivnica koji je odlučio napraviti jedan ogroman iskorak za atletiku kao sport u Koprivnici.

– Kako je ovo 1. Koprivnički polumaraton, sigurno će odjeknuti puno dalje nego što su granice našeg grada i naše županije. Doista moram svim ti ljudima koji doprinose razvoju atletike u Gradu Koprivnici zahvaliti na velikom obolu koji daju ne samo za naš sport nego i za onu sintagmu „U zdravom tijelu zdrav duh“ – rekao je

Više o utrci i prijavama možete pronaći OVDJE.

prigorski.hr

Facebook Comments