Predstavljanjem monografije u prostoru Autokluba Križevci točno u podne je svečano obilježena 70. obljetnica Auto moto kluba Križevci. Kako je uvodno istaknuo tajnik Stjepan Peršin, zbog korona virusa odgodili su veću i svečaniju proslavu ove visoke obljetnice.

Predsjednik AMK Križevci Stjepan Krpanić podsjetio je kako je 2. travnja 1951. godine osnovano tadašnje Auto moto društvo “Križevci” odnosno danas Auto moto klub Križevci, koji je svoje prvotno sjedište imao na Nemčićevom trgu.

Istaknuo je kako su u to vrijeme Križevci imali oko 5.500 stanovnika, dok danas samo AMK Križevci broji preko 3.300 članova što pokazuje kakav je rad AMK bio kroz protekla razdoblja i u kojoj je mjeri danas prepoznat od strane članstva.

Na današnjem mjestu dodatni razvoj i širenje AMK kreće od 1969. godine kada je tadašnja Općina Križevci odnijela odluku o dodjeli zemljišta na kojem je početa izgradnja objekata tadašnjeg AMD-a, a čija je ekspanzija i rad vidljiva i danas od izgradnje i osuvremenjivanja radione, autopraonice itd. Krpanić se na tom posebno zahvalio tajniku Stjepanu Peršinu koji je u tome dao izuzetan obol i entuzijazam.

O samom povijesnom razvoju, doprinosu i značenju AMK u Križevcima detaljno je pričao zamjenik predsjednika Đuro Žličar, koji je istaknuo kako ljudi i danas za ovaj prostor govore da idu u autoškolu i taj termin se udomaćio kroz brojne generacije, dok sam izraz auto moto klub u tom smislu nije zaživio.

U ime Grada Križevaca prigodno se obratio zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, potvrđujući dobru suradnju koju Grad i AMK gaje godinama kroz razne edukacije, koje AMK provodi s djecom od njihove vrtićke i školske dobi. Posebno se zahvalio AMK na održavanju moto utrke, koja je postala svojevrsni brand Križevaca.

Peršin je također naglasio i dobru suradnju s Policijskom postajom Križevci, a prigodno su se tom prilikom obratili načelnik Ivan Pukec Matija Švagelj, koji provodi edukacije iz prometne preventive.

IMG_1101 IMG_1103 IMG_1104 IMG_1105 IMG_1106 IMG_1108 IMG_1109 IMG_1114 IMG_1116 IMG_1118 IMG_1119 IMG_1121 IMG_1124