Udruga žena Kalnovčice jedna je od najaktivnijih udruga u Općini. Posebno je tome tako otkako je prije nešto više od pola godine izabrano novo vodstvo. Anita Krnjak, friška predsjednica udruge zajedno sa dopredsjednicom Petrom Štefanec i tajnicom Dianom Tolić gotovo svakog tjedna u Udruzi organiziraju nekakvo događanje.

ZENE kALINOVAC (1)

U sedam mjeseci, koliko su otprilike na čelu Udruge, skoro pa da nije bilo mjeseca, a da Kalnovčice nisu sudjelovale na nekoj od manifesacija. Bile su tako na Danima travnjaka, Virovskoj prkačijadi, Picokijadi, Medvenom denu te ovog mjeseca u obilježavanju Dana općine i Lukova. Tako su prije tjedan dana imale i Dane otvorenih vrata udruge, gdje su svima zainteresiranima pokazali svoj rad.

– Na danima otvorenih vrata imali smo organizirane radionice, zakusku i tombolu za sve posjetitelje – rekla je Anita Krnjak i dodala kako Udruga broji oko 16 članica, a postoje svega šest godina. Trude se svoje članice upoznati sa brojnim novim stvarima ili pak pomoći im da usavrše ono što već znaju.

ZENE kALINOVAC (4)

– Bavimo se, od pečenja kolača, što bi trebala svaka domaći znati, pa do izrade pekmeza i cvijeća od papira, dekupaža, ukrasnih magneta i to sve od prirodnih materijala – kazala je te napomenula kako se kod njih može naći sve od igle do lokomtive.

Okupljaju se i do dva puta tjedno te imaju radionice, ovisno na dogovorenu temu. Prema potrebi, na radionice zovu i stručnjake, no često poučavanja padaju na ‘leđa’ nekih od članica.

kalinovčice

– Recimo od krep papira nismo baš puno radili pa smo imali radionicu toga, a isto tako i radovi od luščinja – objasnila je i zaključila kako ništa od toga ne bi bilo moguće bez podrške Općine, mještana i brojnih posjetitelja u županiji gdje se pojave i podržavaju njihov rad.

go/prigorski.hr