Stipo Gabrić Jambo ostaje član HSS-a. Predsjedništvo stranke prihvatilo je njegovu žalbu i time poništilo odluku predsjednika Branka Hrga, piše hrt.hr.

Prije mjesec dana Gabrića je Hrg suspendirao zbog žestoke kritike na račun Bože Petrova, Nikole Grmoje i Tomislava Karamarka. Jambo je potvrdio da za odluku zna, ali je ne želi komentirati, a aktualni predsjednik HSS-a Branko Hrg nije se odazivao na telefonske pozive.

jambo

Povlačenje suspenzije komentirao je Hrgov protukandidat na skorim unutarstranačkim izborima. To tumačim tako da je HSS demokratska stranka u kojoj se ne poštuje apsolutno volja predsjednika nego članovi predsjedništva imaju svoju glavu i razmišljanja te su svoju ruku prilikom odlučivanja pa je predsjedništvo stranke glasovalo suprotno predsjedniku. To pokazuje da predsjednik stranke ima slabu poziciju u samom HSS-u te se nadam da će glasovati za mene na unutarstranačkim izborima, kazao je Nenad Matić, član proširenog predsjedništva HSS-a telefonom za HRT.

Također je po dolasku u stranačke prostorije dao izjavu. Između ostalog, rekao je kako je iza HSS-a vrijeme da se odluke o kojima će se glasovati donose u zatvorenim i mračnim prostorijama.

prigorski.hr/hrt.hr

fah