Predsjednik Mjesnog odbora upozoravao na probleme s cestom u Gornjem Dubovcu i u tom trenutku automobil je završio u putnom jarku

20. svibnja 2020. Autor: prigorski.hr Križevci Predsjednik Mjesnog odbora upozoravao na probleme s cestom u Gornjem Dubovcu i u tom trenutku automobil je završio u putnom jarku


Predsjednik Mjesnog odbora Stjepan Boroša Gornji Dubovec, pozvao nas je u malo križevačko selo kako bi izrazio nezadovoljstvo s odrađenim radovima na makadamskoj cesti koja spaja Gornji Dubovec s Općinom Preseka.

Treba spomenuti da cesta povezuje Koprivničko-križevačku i Zagrebačku županiju. Boroša je rekao kako su radovi vršeni, ali da nisu završeni.

-Prije dva mjeseca održan je sastanak u Gradu s predstavnicima mjesnih odbora. Dogovorili smo sa zamjenikom Martinčevićem da će se krenuti u uređenje ove ceste i da će se iskopati grabe, dovesti kamen i da će se odraditi malčiranje pored ceste kako bi se vozila lakše mimoilazila.

Dovezlo se nešto kamena, krenulo se u malčiranje i gospodin iz Lemeša Križevačkog je za Grad radio iskope. Radovi nisu odrađeni kako je trebalo i sve je ostavljeno, a ipak te radove netko plaća.

Zamjenik Martinčević koji je zadužen za suradnju s mjesnim odborima ne javlja mi se na telefon i daljnju komunikaciju su preusmjerili na gradskog pripravnika – rekao je Boroša i napomenuo kako nije korektno da se odgovornost prebacuje na pripravnika.

-Gradonačelnik Mario Rajn je obećao da će sve biti u redu, ali nije odrađeno kako treba. Očekujem da Mario Martinčević preuzme odgovornost za posao.

Malčiranje nije odrađeno na način da se granje usitni, već se dolazilo nekoliko puta i samo pritisnulo granje na cestu i u grabu koja je sad zaštopana.

Nisu ni iskopane sve grabe, a drveće i granje treba usitniti, a ne ostaviti ovako kao ruglo na cesti i u grabi – poručio je.

Plan je bio proširiti cestu, dovezlo se nešto kamena, a obećani su bili propusti, iskopane grabe i malčiranje obaviti kako treba. Zamjenika zovem pet puta, ali se oglušio na rješavanje problema – zaključio je Boroša izrazivši nadu kako će se posao ipak odraditi kako treba.

Tijekom razgovora i sami smo se uvjerili u problem uske ceste kojom prolaze teški kamioni i cisterne. U jednom takvom mimoilaženju s kamionom vozač automobila završio je u putnom jarku, a naš sugovornik Stjepan Boroša krenuo je kući po traktor kako bi izvukao vozilo.

Facebook Comments