Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u četvrtak u Zagrebu najtrofejniju hrvatsku stolnotenisačicu, olimpijku i paraolimpijku Sandru Paović, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Povod sastanka je objava njezine nove knjige „Volim život“. Knjiga govori o sportskim uspjesima i nevjerojatnoj životnoj priči Sandre Paović koja je nakon završetka sportske karijere postala motivacijski govornik za sportaše, učenike i tvrtke.

“Knjiga nije samo o životu i sportu, o usponima i padovima, o pobjedama i porazima, nego je to knjiga o nadi i ljubavi. Mladim sportašima i djeci željela sam ovom knjigom poručiti da budu hrabri, da ne odustaju i, najvažnije, da su već pobjednici ako su dali sve od sebe. Cilj je knjige da djeca čuju moju priču, da uče iz mojih pobjeda i poraza i da shvate da je sve to dio života. Zato se i zove „Volim život“. Zadovoljstvo mi je da nas je Predsjednik primio i na taj način podržao i ideju moje knjige“, rekla je Sandra Paović.

„Nevjerojatna osoba, Sandra Paović. Mislim da bi djeca trebala slušati ovu priču kao nekakav vodič kroz život. Ta borba i volja za život i vedrina i kreativnost nje i njezinog supruga – svaka čast“, rekao je predsjednik Milanović.

Knjigu „Volim život“ uredio je Željko Žutelija i ona je zapravo nastavak njezine knjige „Rođena da pobjeđuje“ iz 2017. godine. Knjiga obuhvaća ključna razdoblja njezinog života: djetinjstvo, progonstvo iz ratom razorenog rodnog Vukovara, sportske uspjehe te prometnu nesreću koja je obilježila i promijenila njezin život. Knjiga najviše govori o posljednjih sedam godina Sandrina života nakon osvajanja zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. te odlaska iz profesionalnog stolnog tenisa, uključujući teškoće s kojima se danas u Hrvatskoj bore osobe s invaliditetom.

Na sastanku u Uredu predsjednika Republike bio je i Danijel Lazov, suprug Sandre Paović. Uz predsjednika Milanovića bili su savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić i povjerenik Predsjednika za sport Tomislav Paškvalin.