Predsjednik Milanović primio predstavnike Udruge osoba s invaliditetom Križevci i čokolaterije „Hedona“

15. rujna 2020. Autor: prigorski.hr Križevci Predsjednik Milanović primio predstavnike Udruge osoba s invaliditetom Križevci i čokolaterije „Hedona“

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan


Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je izaslanstvo Udruge osoba s invaliditetom Križevci i socijalnog poduzeća „Hedona d.o.o.“, u kojem većinu zaposlenih čine osobe s invaliditetom.

Predstavnici Udruge na sastanku su upoznali predsjednika Milanovića sa svojim  dvadesetogodišnjim djelovanjem usmjerenim na aktivno sudjelovanje u društvenoj i individualnoj skrbi za osobe s invaliditetom. Prije sedam godina osnovali su socijalno poduzeće u kojem većinu zaposlenih čine osobe s invaliditetom, čokolateriju „Hedona“, koja je u lipnju ove godine pobijedila na natječaju te osvojila nagradu Razvoje banke Vijeća Europe (CEB) za socijalnu koheziju na inovativan i učinkovit način.

Predsjednik Milanović pohvalio je uspješan rad Udruge osoba s invaliditetom Križevci na promicanju socijalne inkluzije osoba s invaliditetom kroz njihovu integraciju na tržište rada te čestitao predstavnicima čokolaterije „Hedona“ na osvajanju prestižne nagrade Razvojne banke Vijeća Europe.

Udruga-osoba-s-invaliditetom-Krizevci4-1024x576

Na sastanku s Predsjednikom Republike sudjelovali su predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci Petar Gatarić, izvršni direktor Udruge Bruno Butigan, direktorica Križevačke čokolaterije „Hedona“ Alemka Lončar i voditeljica proizvodnje Sunčica Starinec Skelin te djelatnice i djelatnici čokolaterije  Zdravka Hlubuček, Miljenko Drožđan, Ivana Štriga, Martina Pavlinec i Josip Pejčić.

Udruga-osoba-s-invaliditetom-Krizevci2-1024x576 Udruga-osoba-s-invaliditetom-Krizevci1-1024x576 Udruga-osoba-s-invaliditetom-Krizevci5-1-1024x576