Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u srijedu pijanista Lovru Marušića koji je osvojio srebrnu medalju i specijalnu nagradu „Robert Schumann Award“ na prestižnom pijanističkom natjecanju održanom u Bonnu u Njemačkoj.

Čestitajući mu na uspjehu na natjecanju International Telekom Beethoven Piano Competition 2023., predsjednik Milanović izrazio je zadovoljstvo činjenicom što na zagrebačkoj Glazbenoj akademiji radi pijanist takve međunarodne reputacije.

Lovro Marušić je upoznao predsjednika Milanovića s planovima koji ga očekuju kao solista i komornog glazbenika u sljedećoj sezoni.

Istaknuo je tri turneje po Kini, turneju sa Slovačkom filharmonijom po Slovačkoj, Sloveniji i Hrvatskoj te nastupe u Italiji, Austriji, Njemačkoj, Portugalu i Španjolskoj gdje će svirati na prestižnim festivalima s uglednim orkestrima.

Marušić je zaposlen na Muzičkoj akademiji u Zagrebu na klavirskom odjelu, a kao solist i komorni glazbenik nastupa na raznim festivalima i koncertnim ciklusima diljem Hrvatske i svijeta.

Umjetnički je voditelj međunarodnog festivala komorne glazbe “Ostinato” u Omišu.

Svoju međunarodnu reputaciju potvrdio je tijekom ranijih godina osvajanjem i niza drugih priznanja, među kojima je su srebrna medalja na Cleveland International Piano Competition 2021., prva nagrada na 20. Međunarodnom natjecanju Santa Cecilia u Portu 2018. te prva nagrada na Međunarodnom natjecanju IMF u Parizu 2018.