Predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec obećao pomoć oko sanacije zgrade Udruženja obrtnika Đurđevac

10. svibnja 2018. Autor: prigorski.hr Hrvatska Predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec obećao pomoć oko sanacije zgrade Udruženja obrtnika Đurđevac


Delegacije Hrvatske obrtničke komore na čelu s predsjednikom Dragutinom Ranogajcem i Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije na čelu s predsjednicom Irenom Kovačić svojim posjetom iskazali su potporu vodstvu Udruženja obrtnika Đurđevac koje je ostalo bez zgrade Udruženja u požaru 28. travnja 2018. godine.

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, predsjednik odbora za financije HOK-a Damir Židanić i glavna tajnica Violeta Jelić te predsjednica POK-a Koprivnica Irena Kovačić i tajnik Božo Barać posjetili su Udruženje obrtnika Đurđevac i održali sastanak s predsjednikom Damirom Golubićem i tajnicom Željkom Hasan.

obrtnicka komora1

Cilj posjeta bio je da se vide razmjeri požara u kojem je izgorjela zgrada Udruženja obrtnika Đurđevac te definira način na koji se može pomoći Udruženju sanirati štetu i zgradu staviti u funkciju. Ranogajec je iskazao potporu Udruženju te obećao financijsku pomoć, ali i poticaj ostalim dijelovima komorskog sustava (Udruženja obrtnika i područne komore) da se uključe u pomoć Udruženju te na taj način pokažu solidarnost.

Dogovoreno je da će se pozvati i obrtnici i građani da pomognu sanirati ovu višemilijunsku štetu.

Isto tako, predsjednica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije obećala je pomoć Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, ali i pozvati ostale u Koprivničko-križevačkoj županiji da pomognu Udruženju obrtnika Đurđevac.

Predsjednik Udruženja obrtnika Đurđevac Damir Golubić zahvalio se predsjedniku Ranogajcu i predsjednici Kovačić sa suradnicima na dolasku i iskazanoj potpori te je istaknuo da će zajedničkim snagama ova šteta biti sanirana što prije.

prigorski.hr