Predsjednik Hrvatske narodne stranke-liberalni demokrati Ivan Vrdoljak nastavio je obilazak Hrvatske jučerašnjim posjetom i radnim sastankom u Bjelovaru sa stranačkim kolegama u II. izbornoj jedinci, koja obuhvaća Koprivničko-križevačku, Bjelovarsko-bilogorsku te dio Zagrebačke županije.

Na sastanku, na kojem su sudjelovali i voditelj Izbornog stožera II. izborne jedinice  Dubravko Ponoš, predsjednica ŽO HNS-a Koprivničko-križevačke županije Jasmina Pavlović, predsjednik ŽO HNS-a Bjelovarsko-bilogorske županije Marijan Dautanac te zamjenik župana Bjelovarsko-bilogorske županije Neven Alić, Vrdoljak je naglasio kako svi procesi za koje je HNS preuzeo odgovornost u Vladi RH nailaze na odobravanje kako građana, tako i struke.

– Suradnja i konstruktivnost u politici je iznimno važna jer građanima je dosta svađa i političkih prepucavanja i žele znati kako politika njihov život može učiniti boljim – kazao je te naglasio da se upravo zahvaljujući HNS-u, Ministarstvo znanosti i obrazovanja po prvi put svrstalo u proračunske dobitnike te će se u idućoj godini za bolje obrazovanje uložiti više od 500 milijuna kuna.

II. IJ KC priopćenje

Proračun će biti veći i za Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja koje nastavlja građanima financijski pomagati pri kupnji prve nekretnine, ali već sada se najavljuje i veliki projekt energetske obnove obiteljskih kuća koje će građanima značajno smanjiti račune za režije.

– To je smjer HNS-a. Mi smo liberali i stranka centra kojoj nije bitno ni lijevo ni desno, nego samo ići naprijed. Kao odgovoran partner osigurali smo stabilnost zemlje ulaskom u Vladu, a sada radimo upravo ono za što su nas građani i odabrali – bez svađa i cirkusa – rekao je.

Voditelj Izbornog stožera II. izborne jedinice Dubravko Ponoš osvrnuo se na potencijal koji vidi u svojoj izbornoj jedinici:

– HNS je dosada proživio i preživio mnoge udarce, ali nikada nismo plakali za prošlošću, nego smo zasukali rukave i danas donosimo rezultate – čvrsto vjerujem da je naša budućnost biti najveća i najsnažnija liberalna opcija u zemlji – zaključio je.

Predsjednica koprivničko-križevačkog HNS-a Jasmina Pavlović ukazala je pak na posebnosti njezine županijske organizacije.

– Moja je vizija pozicionirati HNS u našoj županiji u čvrsti građanski centar, što on po svojoj vokaciji kao liberalna stranka svakako jest, no u prvom planu uvijek imam potrebe građana Koprivničko-križevačke županije, koje HNS prepoznaje, a potom, zahvaljujući upravo ulasku u Vladu Republike Hrvatske, i pripomaže u njihovom rješavanju – napomenula je.

prigorski.hr