Sudjelujući u Koprivnici na konferenciji Večernjeg lista “Hrvatska kakvu trebamo”, tema koje je ove godine “Ekonomska politika u funkciji podizanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva”, predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić kazala je kako unatoč jubileju od 75 godina tvrtke neće biti svečanosti niti domjenaka, nego će biti povećane radničke plaće.

“Na plaći je radnicima isplaćen dodatak od 750 kuna kao podrška u ovim izazovnim vremenima. Općenito, poboljšavamo materijalna prava zaposlenika, pa su u posljednjih godinu i pol dana plaće, ovisno o stručnoj spremi radnika, rasle između 850 i 1450 kuna.

Koprivnica: Konferencija "Hrvatska kakvu trebamo", panel: "Pokretači gospodarstva u vrijeme krize"

Što se energetskih izazova tiče, jedan od načina na koji Podravka reagira je balansiranje između korištenja plina, lož ulja i obnovljivih izvora, jer srećom na dijelu naših tvornica imamo infrastrukturu za korištenje lož ulja, za razliku od većine drugih tvrtki”, istaknula je.

Na kraju dana radnog posjeta premijera Plenkovića Koprivničko-križevačkoj županiji, odrađen je i obilazak Podravkine tvornice.