Predsjednica Uprave KTC-a Daliborka Kranjčić proglašena za jednu od najmoćnijih žena u hrvatskom biznisu

3. prosinca 2020. Autor: prigorski.hr Križevci Predsjednica Uprave KTC-a Daliborka Kranjčić proglašena za jednu od najmoćnijih žena u hrvatskom biznisu

foto: Facebook


Na jubilarnoj desetoj konferenciji Žene u biznisu održanoj u četvrtak, 3. prosinca Lider je već tradicionalno proglasio deset najmoćnijih žena hrvatskog biznisa u 2020. godini.

Deset najmoćnijih žena u hrvatskom biznisu određuje se pomoću upravljačke moći (ukupnih prihoda kompanija kojima upravljaju ili koje nadziru), ali i ‘mekšeg’ kriterija kao što je utjecaj najistaknutijih hrvatskih menadžerica na poslovanje kompanija i institucija u kojima rade te njihov utjecaj na ukupno gospodarstvo.

Najmoćnija žena na listi deset najmoćnijih je kao i prošle godine članica uprave Atlantic Grupe Lada Tedeschi Fiorio, a na popisu su i tri nova imena – Liana Keserić (Raiffeisenbank Austria), Daliborka Kranjčić (KTC) i Jasminka Horvat Martinović (Wiener osiguranje VIG), piše lider.media.

Daliborka Kranjčić rođena je 02.10.1971. u Bjelovaru. Osnovnu i srednju školu (prirodoslovno-matematički smjer) završila je u Križevcima. Diplomirala je 1995. na Sveučilištu u Zagrebu Fakultet informatike i organizacije Varaždin. Zapošljava se u KTC d.o.o. 01.11.1994. nekoliko mjeseci prije same obrane diplomskog rada. Prvo radno mjesto bilo je administrator/fakturist. Dvije godine nakon toga prelazi u komercijalu i radi kao referent posao nabave određene kategorije roba. Kako postiže izuzetno dobre rezultate kroz kratko vrijeme postaje Voditelj kategorije cjelokupnog asortimana ne prehrane.

kranjcic

Brz rast i razvoj tvrtke kao i iznimno dobri rezultati koje postiže na svakom radnom mjestu omogućava napredovanje, tako 2000. postaje Viši referent, a nedugo zatim i Direktor poslovnog područja (radno mjesto podrazumijeva odgovornost za kompletan asortiman ne prehrane, a paralelno i odgovornost za rukovođenje robnim centrima na pojedinim područjima). Rukovođenje robnim centrima obuhvaća odgovornost za ostvarivanje planova, upravljanje zalihama, kadrovsku politiku i sve ostale segmente poslovanja.

2007. tvrtka mijenja organizacijsku strukturu i prelazi u dioničko društvo te se formira Upravni odbor. Postaje član Upravnog odbora i preuzima funkciju Glavne izvršne direktorice u tvrtki koju obavlja sve do kraja. 2019. dobitnik je nagrade „menadžer godine“ u konkurenciji velikih trgovačkih društava iz cijele Hrvatske koju dodjeljuje HUM-CROMA. 2020. promjenom organizacije i formiranja Nadzornog odbora i Uprave nakon 26.godina provedenih u firmi preuzima funkciju Ppredsjednice uprave društva. Pozicija obuhvaća odgovornost za poslovanje i ostvarenje planova cjelokupne tvrtke u svim organizacijskim cjelinama. Kroz svo vrijeme se profesionalno usavršava kroz razne radionice, seminare i konferencije.

Udana je i majka je dvoje djece, dvadeset jednogodišnjeg sina Ivana koji je na četvrtoj godini studija psihologije Filozofskog fakulteta u Zagrebu i četrnaesto godišnje kćeri Magdalene koja polazi osmi razred osnovne škole. Slobodno vrijeme provodi vježbajući yogu, trčanjem, hodanjem u prirodi te čitanjem. Osobni razvoj je posebno veseli i na njemu radi od 2009. Trenutno je polaznik trogodišnje edukacije pod nazivom Škola osobnog razvoja i organizacija razvoja.

Facebook Comments