Predao policiji šest bombi: ‘Neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak’

10. listopada 2020. Autor: prigorski.hr Crna kronika Predao policiji šest bombi: ‘Neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak’

Foto: Pu kc-kž


Osoba s đurđevačkog područja u petak je dragovoljno predala četiri ručne bombe bez upaljača i eksploziva i dvije vježbovne ručne bombe. Bombe je preuzeo policijski službenik protueksplozijske zaštite.

Na ovaj način osoba je izbjegla moguće prekršajne ili kaznene sankcije, a isto tako je otklonile opasnost iz svoje okoline i dala svoj doprinos većoj sigurnosti svih nas.

Dobro je podsjetiti kako se u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“ građanima omogućava dobrovoljna predaja zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja.

Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.
Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje:

  • automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.
Facebook Comments