Predao policiji oružje dovoljno za manji ‘ratni pohod’ i prošao nekažnjeno

27. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Crna kronika Predao policiji oružje dovoljno za manji ‘ratni pohod’ i prošao nekažnjeno


U sklopu akcije „Manje oružja – manje tragedija“, osoba koja želi ostati anonimna, dragovoljno je u ponedjeljak predala jednu ručnu bombu M 75, automatsku pušku CZ, jednu prerađenu pušku, torbicu za automatsku pušku sa četiri spremnika te nekoliko stotina komada streljiva raznih kalibara.

Podsjećamo kako i dalje traje akcija „Manje oružja – manje tragedija“ te pozivamo građane koji eventualno imaju neregistrirano oružje, streljivo ili minsko-eksplozivno sredstva kod kuće, da ih bez straha od sankcija predaju policiji.

Napominjemo građanima da ne donose oružje ili eksplozivna sredstva sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način, a ujedno je zajamčena anonimnost dojave.

Facebook Comments