Pred brojnom publikom Ana Marija Ambrušec u Križevcima predstavila knjigu “Heraldička baština križevačko-kalničkog kraja”

25. lipnja 2020. Autor: prigorski.hr Križevci Pred brojnom publikom Ana Marija Ambrušec u Križevcima predstavila knjigu “Heraldička baština križevačko-kalničkog kraja”


Premali je bio prostor multimedijske dvorane Gradske knjižnice Franjo Marković Križevci, a čiji je kapacitet bio smanjen zbog poštivanja socijalnog distanciranja kao i ostalih mjera HZJZ-a, za brojne posjetitelje koji su htjeli prisustvovati večerašnjem predstavljanju knjige Ana Marije Ambrušec  “Heraldička baština križevačko-kalničkog kraja”.

Naime, brojni su posjetitelji stajali u hodniku, ali i čekali druženje s autoricom u atriju knjižnice. Knjiga je nastala kao rezultat diplomskog rada na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, pod mentorstvom prof. dr. sc. Tomislava Galovića.

Ana Marija je rad obranila prije dvije godine, te veoma brzo počela dograđivati materijal za monografiju. Potporom nakladnika Meleagrina d.o.o., Hrvatskog grboslovnog i zastavoslovnog društva i Općine Kalnik, knjige je ugledala svjetlo dana te je kao takva večeras prezentirana ne samo križevačkoj, već i brojnoj publici koja je stigla iz Vrbovca, Gradeca, Gornje Rijeke, Kalnika itd.

Tako su među gostima bili i gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj, načelnik općine Gornja Rijeka Darko Fištrović, načelnica općine Grade Ljubica Ambrušec, načelnik općine Kalnik Mladen Kešer, koji je bio ujedno i uvodničar u program kao pokrovitelj večeri.

Samu knjigu su predstavili eminentni stručnjaci iz područja heraldike i povijesti srednjeg i ranog novog vijeka, a to su bili prof. dr. sc. Mirjana Matijević Sokol, prof. dr. sc. Hrvoje Petrić, prof. dr. sc. Tomislav Galović i dr. sc. Željko Heimer.

Foto: Zdenko Balog

Facebook Comments