SREDIŠNJE PIVSKO DOGAĐANJE U REGIJI – KRIŽEVAČKO & DOMAĆE

Križevci će za prvomajski vikend ponovo biti pivsko središte u regiji jer već se najavljuju posjetitelji iz cijele Hrvatske koji dolaze u potrazi za novim iskustvima. Po uzoru na svjetske i domaće manifestacije okupljene oko ideje turizma, gastronomije, sporta, zabave, kulture, od 29. travnja do 01. svibnja po drugi puta održati će se manifestacija Križevačko & Domaće – Dani križevačkog piva.

Predstavljamo i novu lokaciju – igralište i park kod gimnazije I.Z.Dijankovečkoga u Križevcima, savršeno mjesto za raznolik programski sadržaj koji smo pripremili za ovu godinu.

Asfaltirana igrališta za sportska i muzička događanja, veliko parkiralište, biciklistička staza, park prepun zelenila za ugodan doživljaj djece i najmlađih – mamac su za provesti vikend na otvorenome i pokazati svu raskoš turističkog potencijala u Križevcima.

križevačko pivo

U ponudi će se naći:

– besplatan grah za građane za prvi maj (do isteka zaliha)
– kvalitetan urbani muzički program
– Crosscity Buckets 2016. – hakl turnir 3 na 3
– natjecanje u brzom ispijanju piva
– kuhanje piva na otvorenom
– park tobogane za djecu
– dobru i opuštenu proljetnu zabavu

GLAZBENI PROGRAM:

DJ MARIO KOVAČ
Petak, 29. travnja
Križevci i Mario razvili su poseban odnos prepun ljubavi i poštovanja i zato nam je velika čast da nam gospodin Kovač napravi štalu za DJ pultom. Volimo njegovu muziku i selekciju hitova, glumački talent koji pokazuje uživljavanjem u svaku pjesmu, pozitivnu energiju koja isijava iz ovog čovjeka.

PIPS, CHIPS & VIDEOCLIPS
Subota, 30. travnja
Bend koji je prešao dug put od šaljive navijačke himne koja je srušila sve rekorde slušanosti, pa do fenomenalnog posljednjeg albuma “Walt”, ove godine slavi 22 godina postojanja. Iza sebe imaju osam albuma, a posljednji album “Walt” izdali su prošle godine najavom prvog singla „Htio bih da me voliš“. Pips, Chips & Videoclips dobio je nagradu Porin za album “Walt” za najbolji rock album.

SKAVILLIAN SOUND
nedjelja, 1. svibnja
Rezident Kluba kulture i službeni DJ za vrijeme Crosscity Bucketsa. Hip Hop / Rock / Mashup. Ukrštenje moderne mjuze sa starim hitovima ulice.

KUĆNO PIVARSTVO!
Novoosnovana Križevačka Udruga Pivara organizira svoje prvo javno predstavljanje za vrijeme trajanja manifestacije. Demonstrirati ćemo način kuhanja pive kod kuće, a na pipama će se naći stilovi pive koje možda niste imali prilike kušati (APA, ABA, IPA, Dubbel, …) – osjetite sladne i hmeljne mirise, uočite razlike i odaberite svoj stil pive. U goste nam dolaze udruge kućnih pivara iz drugih gradova i sa sobom donose svoje proizvode. Upoznajte nas, saznajte što je homebrewing i otkrijte kućno pivarstvo.

Subota 17:00 – 20:00h
Prikaz opreme potrebne za izradu piva kod kuće.
Svakih pola sata u navedenom terminu na dvije pipe će se naći po dvije nove vrste piva, a kućni pivari za Vas su pripremili:
American Blond Ale, American Pale Ale, Belgian Dubbel, India Pale Ale.

Nedjelja 15.00 – 19.00
Praktično kućno pivarstvo – kuhanje piva sa opremom koju svatko ima kod kuće.
Osjetite sladne i hmeljne mirise, odvažite se i skuhajte svoje pivo. Članovi KUP-a pomoći će Vam u tome.

CROSSCITY BUCKETS
Ulična košarka 3 na 3
30.04.2016. subota, 14:00h
Igralište kod gimnazije I.Z.Dijankovečkoga

– medalje za I, II, i III mjesto
– novčana nagrada za pobjednike
– osigurano osvježenje i majice za sve natjecatelje
– natjecanje u tricama
– natjecanje u šutu sa centra

Prijave na broj: 0915796465 te na email: [email protected]
Kotizacija: 80 kuna

prigorski.hr/