Lakše nego se očekivalo smijenjena je koprivnička vlast, a ključeve grada preuzeli su Prapodravci. Argumenti PraCinobera, PraPresvetloga i PraČvarkeša koji su oformili trojnu, reformsku vlast pod parolom „Svi smo mi Dudeki“ bili su toliko neoborivi da je gradonačelnica Vesna Želježnjak sa svojim suradnicima morala odstupiti na tjedan dana.

prapodravci 4

Novi vlastodršci obznanili su da će službenu inaguraciju imati u subotu, 6.veljače u 11 sati na Zrinskom trgu, a na fašničku zabavu za koju je zadužena Turistička zajednica grada Koprivnice pozvano je mlado i staro. Tu će obaviti i izbor NajDudeka, a kandidirati se mogu  svi oni koje žele na listu čekača za Sabor i vjeruju da nova vlast donosi nekaj dobroga.

prapodravci

Do tada će Prapodravci šakom i kapom dijeliti gradske novce, zapošljavati po liniji kumstva, fotelje i funkcije raspoređivati po rodbinskim vezama, te dijeliti povlastice onima kaj vodu pod mostom mute.

U čast dolaska nove vlasti, Društvo naša djeca u suradnji sa školama i vrtićima priredila je izložbu radova na temu Fašnik u dječjim očima, a crteži, slike i maske mogu se razgledati u Turističkoj zajednici, Podravki, Komunalcu, poslovnici Podravske banke na Lenišću, ispred Odjela pedijatrije u koprivničkoj bolnici, u Domu mladih, Domoljubu, Gradskoj knjižnici i Domu za stare i nemoćne.Usto organiziran je i posebni dječji maskenbal koji će se održati u subotu od 16 sati u Domu mladih.

prigorski.hr/koprivnica.hr

foto: koprivnica.hr