U tijeku su izmjene postojećih prostornih planova i izrada novog urbanističkog plana Grada Koprivnice. Trenutno je u tijeku izmjena tri plana, od čega dva najveća, onih Prostornog plana uređenja grada i generalnog urbanističkog plana, a u izmjeni je i Detaljni plan uređenja Zone centralnih funkcija te novi urbanistički plan uređenja Pri sv. Magdaleni I, odnosno područje oko Ciglane.

Jasna Golubić/G. Obran

Jasna Golubić/G. Obran

– Sad je vrijeme da građani i poslovni subjekti daju sve svoje inicijative i primjedbe što na generalni urbanistički plan ili na prostorni plan čije izmjene su u tijeku – rekla je Jasna Golubić, pročelnica Odjela za prostorno uređenje napomenuvši kako su zapravo formalni rokovi za davanje primjedbi prošlo, no kako su planovi još uvijek u izradi, odlučili su sve do kraja izrade prihvaćati napomene građana.

– Nastojimo maksimalno uključiti građane i poslovne subjekte jer planovi se ne mijenjaju često i ono što se njima donese nije moguće lagano i u kratkom vremenu promijeniti stoga pozivamo da prate stranicu Grada i medije gdje će na vrijeme saznati koje su radnje u tijeku – objasnila je J. Golubić. (go)