Rezultati DIP-a objavljeni pola sata iza ponoći, na temelju 91,33 posto obrađenih biračkih mjesta, pokazuju da HDZ na parlamentarnim izborima za 11. saziv Hrvatskoga sabora osvaja 60, a koalicija Rijeke pravde predvođena SDP-om 42 mandata.

Slijedi Domovinski pokret s 14 mandata, Most s 11 mandata iza kojega je kao peti Možemo s osvojenih 10 zastupničkih mjesta.

Tri mandata osvaja IDS, dva Nezavisna platforma Sjever međimurskog župana Matije Posavca te jedan koalicija Fokus-Republika.

Poznati su i zastupnici koji će u novom sazivu Sabora braniti boje Koprivničko-križevačke županije. Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić bio je prvi na listi “Rijeke pravde” u IV. izbornoj jedinici i osvojio je više od 12 500 preferencijalnih glasova.

Zagreb: Mišel Jakšić o aktualnim temama

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U II. izbornoj jedinici u saborske klupe će i Tomislav Golubić (SDP) koji nakon obrađenih 96,19 posto biračkih mjesta osvaja 657 preferencijalnih glasova.

Zagreb: 10. konferencija Croatia Waste Expo u hotelu Sheraton

Foto: Tomislav Miletic/PIXSEL

S HDZ-ove liste u IV. izbornoj jedinici u novi saborski mandat će i načelnik Kalinovca Darko Sobota koji je osvojio nešto manje od 2000 glasova, a bio je treći na listi HDZ-a i partnera.

sobota2

Čelnik Nezavisnih Željko Lacković sa šestog mjesta je na listi Domovinskog pokreta uspio preferencijalnim glasovima izboriti ulaz u Hrvatski sabor. Lacković je skupio više od 4400 glasova, a spomenimo da je na istoj listi na 12. mjestu bio i đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči.

LACKOVIC

Podravina je na listi HDZ-a i partnera imala i koprivničko-križevačkog dožupana Ratimira Ljubića koji je osvojio nešto više od 1800 glasova, dok su prigorski kandidati bili Branko Hrg (HDS) i Franjo Poljak (HDZ).

Hrg je osvojio gotovo 2100 preferencijalnih glasova, a Franjo Poljak više od 1600. Marija Vukobratović (SDP) osvojila je nešto ispod 600 preferencijalnih glasova.