Zagrebačka policija je pritvorila i kazneno prijavila 27-godišnjeg vozača koji je u utorak oko 12 sati, u dugoselskoj Rugvičkoj cesti, naletio kamionom na osmogodišnju djevojčicu koja je uslijed udara preminula, priopćila je policija nakon obavljenog očevida.

Policija je precizirala da je 27-godišnji vozač kamiona marke mercedes prilikom skretanja u desno na ulicu II. savski odvojak, ne vodeći računa o smjeru i položaju svog vozila, zahvatio kotačima vozila dijete koje je pješice prelazilo kolnik odvojka u smjeru jugoistoka.

Navode da je na mjestu događaja, pod vodstvom zamjenika zagrebačkog općinskog kaznenog državnog odvjetnila, obavljen očevid prometne nesreće te da je promet Rugvičkom ulicom od I. savskog odvojka do II. Savskog odvojka bio obustavljen od 12,15 do 15,35 sati.

U policiji dodaju da je vozač kamiona uhićen te da je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, s time da je kaznena prijava protiv vozača dostavljena nadležnom tužiteljstvu.

Zagrebačka policija je u srijedu još jednom pozvala vozače i ostale sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih pravila kako bi se povećala ukupna razina sigurnosti u cestovnom prometu.

Mediji su izvijestili kako stanovnici Dugog Sela i Rugvica već neko vrijeme upozoravaju na opasnost cest za pješake, nesavjesne vozače i ogromnu gužvu u prometu koju stvaraju kamioni s obližnjeg gradilišta trgovačkog centra, ali ističu da se po tom pitanju ništa nije poduzelo.