Europski ogranak Međunarodne košarkaške federacije (FIBA Europe) te sudomaćini ovogodišnjeg EuroBasketa za košarkašice, Francuska i Španjolska, objavili su u četvrtak konačan raspored utakmica grupne i nokaut faze.

Domaćini grupne faze natjecanja su Valencia i Strasbourg. U Valenciji će 17. lipnja prvu utakmicu odigrati Slovačka i Švedska, a u Strasbourgu Češka i Rusija. Obje utakmice će započeti točno u podne.

Na ovom Europskom prvenstvu će sudjelovati i hrvatske košarkašice koje se nalaze u skupini D s Francuskom, Rusijom i Češkom.

Izabranice Stipe Bralića će turnir otvoriti 17. lipnja u 21 sat protiv Francuske. Dan poslije će od 18 sati hrvatske košarkašice igrati protiv Rusije, a nakon dana odmora, 20. lipnja će zaključiti grupu fazu natjecanja dvobojem s Čehinjama, s početkom u 18 sati.

Pobjednik skupine će se izravno plasirati u četvrtfinale, a druga i treća reprezentacija će 21. lipnja igrati kvalifikacijsku utakmicu za četvrtfinale.

Za četvrtoplasirane reprezentacije nastup na EuroBasketu završava u grupnoj fazi.

Četvrtfinalne utakmice, po dvije u Valenciji i Strasbourgu, na rasporedu su 23. lipnja.

Nakon toga sve reprezentacije sele u Valenciju, gdje su su 26. lipnja na rasporedu polufinala, kao i utakmice za plasman od 5. do 8. mjesta.

Utakmica za brončanu medalju bit će odigrana 27. lipnja, s početkom u 18 sati, a finalna utakmica će započeti u 21 sat. (Hina)