Srednja škola Vrbovec i PIK VRBOVEC plus d.o.o. već dugi niz godina surađuju u izobrazbi učenika za zanimanje mesar.

Tako će i ove godine PIK Vrbovec mesna industrija osigurati mjesečne novčane stipendije od 1.200 kn, plaćeni rad na praktičnoj nastavi, organizirani prijevoz učenika do mesne industrije, besplatne udžbenike i druge pogodnosti.

Nastavni program

Nastavni program zanimanja mesar u Srednjoj školi Vrbovec odvija se po jedinstvenom modelu obrazovanja. Taj model sadrži opće predmete, stručne predmete, izborne predmete i izdašan fond sati praktične nastave. Školovanje za zanimanje mesar traje tri godine gdje nakon završene škole učenik stječe srednju stručnu spremu i kvalifikaciju zanimanja mesar. Buduće srednjoškolce pozivamo da upišu upravo to zanimanje koje je deficitarno, koje je traženo na tržištu rada i s kojim si svatko može osigurati sigurno radno mjesto.

U Srednju školi Vrbovec svaki je učenik dobrodošao – tu se stječu prava prijateljstva, vodi se briga oko učenika i oko savladavanja nastavnih sadržaja. Nastavnici su susretljivi, kvalitetni i stručni te omogućuju učenicima napredovanje i stjecanje zavidnog znanja.

Vjerujemo da će ova mjera biti kvalitetan poticaj mladima da se odluče upisati zanimanje mesar u Srednjoj školi Vrbovec, jer uz mogućnost pohađanja praktične nastave u najvećoj mesnoj industriji u Hrvatskoj, ali i regiji, stjecanje ove stručne spreme omogućava i ostvarivanje stalnog radnog odnosa odnosno sigurnog zaposlenja.