Deseti po redu VegeSajam, kao jednodnevna najava najvećeg veganskog festivala u regiji – ZeGeVege festivala, danas je zamirisao i zaintrigirao prolaznike glavnog zagrebačkoga trga najukusnijim biljnim delicijama koje će se moći iskušati i nabaviti do 20 sati.

„Pozivamo sve da zajedno s nama proslave jubilarni 10. VegeSajam. Dođite na licu mjesta smazati prefine palačinke, wrapove i druga jela, popiti najbolju kavu s biljnim mlijekom, ohladiti se voćnim napicima i veganskim sladoledom ili se pak opskrbiti veganskom obućom, ljekovitom kozmetikom i zdravom biljnom hranom za pripremu kod kuće. Sigurno nećete otići praznih ruku ni bez smješka”, ističu Prijatelji životinja, organizatori VegeSajma,. Njihovi volonteri dostupni su za informiranje o suosjećajnom načinu života i održivoj prehrani te rado daju recepte, preporuke i savjete što ne propustiti od ponude jubilarnog VegeSajma.

Ni ove godine ne koristi se jednokratna plastična ambalaža ni jednokratne plastične vrećice. Cilj je poticanje svih posjetitelja da svojim načinom života i prehrane ostavljaju što manji ekološki otisak. Promocijom održivog načina života i svojim pozitivnim ozračjem VegeSajam želi biti mjesto dobrih odluka – u korist vlastitoga zdravlja, okoliša i životinja.

vege1

„Na prikladno odmaknutim štandovima, radi sigurnosti posjetitelja, izlagači nude svoje inovativne biljne proizvode od kojih izdvajamo i preporučujemo: veganske kobasice, kulen, ćevapčiće, lava burger, zelene kekse s algama i sirove kolače, pesta od mediteranskog bilja, namaze od češnjaka, džem od ljubičastog luka, bezglutenske proizvode, veganske prirodne dezodoranse i šampone s bućinim uljem. Posjetitelje će ‘izuti iz cipela’ i to što se mogu opskrbiti i nepromočivom obućom od prirodnih materijala kakve nosi i Darko Rundek”, kažu iz Udruge.

Mnogi proizvodi nose prepoznatljivu europsku V-oznaku koja dodatno privlači posjetitelje VegeSajma, neovisno o njihovu načinu prehrane, svojom sigurnošću i jamstvom da je riječ o veganskim proizvodima. Nezaobilazne su i degustacije i promotivne prodaje. Većina izlagača VegeSajma bit će prisutna i na ZeGeVege festivalu 3. i 4. rujna 2021.

vege2

Na 10. VegeSajmu izlažu Tvornica zdrave hrane kao glavni sponzor VegeSajma i Spar Veggie kao sponzor te tvrtke i brendovi: restoran OAZA, Sana delikatese, Encian (Alpro), Annapurna, Delicia, Vegefino, Kokolach, AWT International (Naturel), SMID, burgeri Rebel Whooper i Plant-based Nuggets (Burger King), Ahinsa Shoes, Nutmaz te obiteljska poljoprivredna gospodarstva OPG Kalić, OPG Knežević, OPG Prpić, OPG Brolich, VRT Mala vidrica (OPG Picek) i OPG Jakopović.

vege3

Detaljne informacije o VegeSajmu mogu se pronaći na www.prijatelji-zivotinja.hr.