POVELIĆ – Nekoliko desetaka tisuća kuna iznosi šteta nakon požara koji je izbio u subotu oko 14.40 sati na gospodarskom objektu obitelji Gudić. Obitelj je uspjela spasiti stoku, a u trenutku izbijanja požara u gospodarskom objektu bilo je 16 krmača, 20 odojaka, 4 komada teladi i 2 junice. Dražen Gudić (38) ispričao nam je što se događalo i kako je došlo do požara na gospodarstvu njegove obitelji.

– Požar je izbio od lampe koja je bila kod odojaka. Prvo se zapalila, a potom i eksplodirala i došlo je do požara. Pokušao sam požar ugasiti vodom, ali prostor je od drva i puno slame, ostao sam i bez vode u bunaru i bio sam bespomoćan – rekao je Dražen Gudić. Napomenuo je kako su brzo stigli vatrogasci JVP Križevci i DVD-a Sveti Petar Čvrstec.

– Pomogli su mještani i iz okolnih sela i vatrogasci iz DVD-a Povelić, Cirkvena, Predavac i Sveti Ivan Žabno. Požar je stavljen pod kontrolu oko 18 sati, ali je ponovo buknuo oko 22.30 sata na drugom mjestu gdje držim krave. Krenuo sam gasiti taj požar, ali nisam mogao sam učiniti ništa. Vatrogasci su intervenirali drugi puta i spasili drugi gospodarski objekt. Ostalo je valjda žara i prebacila se valjda vatra preko paučine na rog i zapalila se greda. Šteta je velika, vidjet ćemo kako sada dalje – rekao je vrijedan poljoprivrednik Dražen Gudić iz Povelića.

povelic1 povelic2 povelic3 povelic4 povelic5 povelic6 povelic7 povelic8 povelic9 povelic10

U jutarnjim satima biti će vršen očevid.

prigorski.hr

foto: Marijan Kelemin/prigorski.hr