Požar u Toplani na zagrebačkoj Trešnjevci, gorjeli rashladni tornjevi

9. kolovoza 2021. Autor: prigorski.hr Crna kronika Požar u Toplani na zagrebačkoj Trešnjevci, gorjeli rashladni tornjevi

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL


U ponedjeljak oko 13.45 sati planuo je požar u postrojenju Toplane Zagreb na Trešnjevci, gorjela su dva rashladna tornja od kojih je jedan potpuno izgorio, a drugi je zahvaćen plamenom, doznaje se iz Javne vatrogasne postaje Zagreb, a iz HEP-a kažu da nitko nije ozlijeđen.

“Na intervenciju je izašlo 13 vatrogasaca s četiri vatrogasna vozila, a do njihova dolaska požar na dva rashladna tornja gasili su djelatnici Toplane Zagreb”, izvijestio je i Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Dojavu o požaru vatrogasci su zaprimili oko 14 sati. Prema dojavama građana, oko toplane se mogao vidjeti gusti crni dim.

U tijeku je dogašavanje požara, a osim vatrogasaca, na terenu su i djelatnici Policijske uprave zagrebačke i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

HEP – požar nema utjecaj  na opskrbu električnom i toplinskom energijom 

Iz HEP-a su priopćili da je požar planuo oko 13,45 sati na dva rashladna tornja u Eletrani-toplani Zagreb, a rashladni tornjevi nisu bili u pogonu. Požar je za 20 minuta stavljen pod nadzor vatrogasaca, a točan uzrok će se znati nakon provedenog očevida.

U požaru nema ozlijeđenih osoba, kažu iz HEP-a. Dodaju da požar nema utjecaj  na opskrbu električnom i toplinskom energijom tog dijela Zagreba. (Hina)